Tramp reagovao na poslednji Bajdenov govor: Ili je lud ili pati od demencije u poodmakloj fazi (VIDEO)

02.09.2022

15:21

0

Američki lider je u jučerašnjem obraćanju optužio svog prethodnika i njegove pristalice da ne poštuju zakon, da pokušavaju da osujete slobodne izbore i vrate zemlju unazad u pogledu ličnih prava i sloboda

Tramp reagovao na poslednji Bajdenov govor: Ili je lud ili pati od demencije u poodmakloj fazi (VIDEO)
AP21269060295711 - Copyright AP photo

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp osvrnuo se na poslednji govor Džozefa Bajdena, nazvavši ga „ljutim i neprijatnim“. U postu na svom Truth Social nalogu u petak bivši američki lider je doveo u pitanje Bajdenovo zdravlje i kognitivne sposobnosti nakon što je predsednik sugerisao da je agenda Učiniti Ameriku ponovo velikom (Make America Great Again - MAGA) „ekstremizam koji ugrožava samu osnovu“ SAD.

Bajden se u četvrtak obratio u udarnom terminu u Nacionalnom istorijskom parku Independens u Pensilvaniji, rekavši da republikanskom strankom „dominiraju, vode i zastrašuju Donald Tramp i republikanci MAGA“, koje je označio kao „ekstremnu ideologiju“ i „pretnju ovoj zemlji“.

Američki lider je takođe optužio Trampa i njegove pristalice da ne poštuju zakon, da pokušavaju da osujete slobodne izbore i vrate zemlju unazad u pogledu ličnih prava i sloboda.

 

 

- Republikanci MAGA ne poštuju Ustav. Nisu verovali u vladavinu prava. Oni nisu prepoznali volju naroda. Odbili su da prihvate rezultate slobodnih izbora - rekao je Bajden, sugerišući da će republikanci MAGA još jednom „pokušati da ukradu izbore“ na međuizborima 2022. i predsedničkim izborima 2024. godine.

Tramp je odgovorio na optužbe sugerišući da je 79-godišnji predsednik dementan.

- Neko bi trebalo da objasni Džou Bajdenu, polako ali strastveno, da MAGA znači UČINI AMERIKU PONOVNO VELIKOM! Ako ne želi da Ameriku ponovo učini velikom, što rečima, delima i mislima ne želi, onda svakako ne bi trebalo da predstavlja Sjedinjene Američke Države - napisao je Tramp.

Bivši američki lider je dalje istakao da je Bajden u svom „nezgrapnom i ljutom“ govoru praktično pretio Americi mogućom upotrebom vojne sile.

- Mora da je lud ili pati od demencije u poodmakloj fazi - dodao je on.

AP Photo/Susan Walsh, File
Džo Bajden

Brojne druge ličnosti MAGA i republikanaca takođe su se usprotivile Bajdenovoj retorici u njegovom obraćanju u četvrtak, rekavši da se američki predsednik vratio svom zavetu da pokuša da ujedini zemlju i da je umesto toga izabrao da napadne opoziciju, označavajući MAGA ideologiju kao „polufašizam."

- Umesto da pokuša da okupi našu zemlju kako bi rešio MNOGE probleme koje je stvorio, predsednik Bajden je odlučio da podeli, unizi i omalovaži svoje sugrađane Amerikance - jednostavno zato što se ne slažu sa njegovom politikom - napisao je na Tviteru lider većine republikanaca u Predstavničkom domu Kevin Makarti.

U međuvremenu, kongresmenka iz Džordžije Mardžori Tejlor Grin podelila je video u kom poslednji Bajdenov govor izgleda kao da ga je održao Adolf Hitler, sugerišući da su Bajdenovi rukovodioci odlučili da iskoriste „Hitlerove slike“ kako bi učinili da „krhki, slabi i dementni“ američki lider izgleda „oštro".

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike