Sprečen teroristički napad u Melitopolju: EU predložila novi paket sankcija Rusiji, Moskva odgovorila na neprijateljstvo Japana!

15.07.2022

21:45

0

Pratite uz 24sedam sva dešavanja na teritoriji Ukrajine

Sprečen teroristički napad u Melitopolju: EU predložila novi paket sankcija Rusiji, Moskva odgovorila na neprijateljstvo Japana!
ukrajina (1) - Copyright Pixabay/AP/Alexei Alexandrov/Serhii Nuzhnenko/Petros Giannakouris/Tanjug/Printcreen/YT/Так как есть.

Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini ušla je u 142. dan.

Dve nedelje nakon što je Sirija zvanično priznala nezavisnost Luganske Narodne Republike (LNR) i Donjecke Narodne Republike (DNR), nezavisnost DNR je priznala i Severna Koreja.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Sjedinjene Američke Države igraju opasnu igru balansirajući na ivici direktnog sukoba sa Rusijom i rizikujući mogućnost nuklearnog sukoba.

Moskva se nada da poseta američkog predsednika Džozefa Bajdena Saudijskoj Arabiji neće biti iskorišćena da se preduzmu antiruski koraci, kao što je pokušaj ubeđivanja Rijada da poveća proizvodnju nafte usled skoka cena, navodi se u saopštenju Kremlja.

Šta znamo do sad?

U toku je 141. dan specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini.

Severna Koreja priznala nezavisnost DNR

- Putin: Pričaju da žele da nas pobede, ali nismo još ništa ni započeli!

Švedska i Finska i zvanično pozvane u NATO

- Rusija kontroliše celu oblast Luganska

- Ukrajina i Moldavija dobile status kandidata za članstvo u EU

- Putin: Era unipolarnog sveta je gotova

- Lavrov morao da otkaže posetu Srbiji jer okolne zemlje nisu dozvolile prelet njegovog aviona

- EU odobrila šesti paket sankcija Rusiji: Nema više uvoza ruske nafte preko mora

- Problemi zbog izvoza žitarica iz ukrajinskih luka

- Pregovori Rusije i Ukrajine stali na pola puta

Pratite 24sedam LIVE blog

23.45 U napadu na Dnjepar troje poginulo, 15 ranjeno

Najmanje tri osobe su ubijene, a 15 je povređeno u raketnom napadu na grad Dnjepar u Ukrajini, izjavio je večeras regionalni guverner Valentin Rezničenko.

"Rakete su pogodile industrijsko postrojenje i frekventnu ulicu u okolini", naveo je on na svojoj Fejsbuk stranici, prenosi Rojters.

Rezničenko je rekao da se posledice napada još uvek utvrđuju.

22.25 Novi paket EU sankcija uključuje zabranu uvoza ruskog zlata

Evropska komisija usvojila je danas predlog novog paketa mera za održavanje i jačanje efikasnosti šest paketa sankcija koje je EU donela protiv Rusije, uključujući zabranu uvoza ruskog zlata.

U Komisiji objašnjavaju da ovaj paket pojašnjava niz odredbi za jačanje pravne sigurnosti za sprovođenje restriktivnih mera koje su do sada uvedene i da dodatno usklađuje sankcije EU sa sankcijama saveznika i partnera, posebno u G7.

Novim paketom ponavlja se odlučan stav Komisije da zaštiti sigurnost hrane u svetu, objavljeno je na sajtu EK.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ocenila je da se "brutalni rat Rusije protiv Ukrajine nastavlja nesmanjenom žestinom" i da je cilj EU da današnjim predlogom pooštri postojeće sankcije protiv Kremlja, da ih učini efikasnijim, ali i produži do januara 2023. gdoine.

- Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju, poručila je Lajen.

Šef diplomatrije EU

Profimedia
 

 

ocenio je da su sankcije EU protiv Rusije teške i da se nastavlja targetiranje "onih bliskih Putinu i Kremlju".

 

- Današnji paket odražava naš koordinisan pristup sa međunarodnim partnerima, uključujući G7. Pored ovih mera, predočiću Savetu EU i predlog da uvrsti na spisak sankcionisanih više fizičkih i pravnih lica kojima će biti zamrznuta imovina i ograničena mogućnost kretanja, zaključio je Borelj.

22.00 Rusija neće zaboraviti da je Zapad slao oružje Kijevu

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski rekao je danas da Moskva neće zaboraviti isporuku oružja Kijevu korišćenom za ubijanje civila, kada je reč o odnosu sa Zapadom.

- Pitanje koje bi bilo vrlo bolno i teško ispraviti je realizacija da su naši evropski susedi snabdevali Ukrajinu oružjem, kojim su se ubijali civili, deca i žene. Oni to rade namerno, znajući da nova vrsta oružja koja šalju prethodnih meseci mogu da pogode oblasti koje su van domašaja ukrajinske vojske, rekao je Poljanski za radio "TNT".

AP Photo/John Minchillo, Pool
 

 

On je dodao da ne može da zamisli kako bi Rusija mogla da zaboravi, kako je naglasio, "apsolutno licemerje bivših partnera kao što su Amerika i Velika Britanija".

- Međutim, razumem da su ove zemlje opsednute rusofobijom, dodao je Poljanski, prenosi TASS.

21.20 Raketirano više oblasti u Ukrajini

Ruske vazdušno-kosmičke, pomorske i kopnenen snage ispalile su salvu raketa na ciljeve u Ukrajini. Uglavnom su "poletele" rakete tipa Kalibar.

17.39 - Polovina NATO zemalja ratifikovala protokol o pristupanju Švedske i Finske u Alijansu

Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde saopštila je danas na Tviteru da je polovina NATO zemalja ratifikovala protokol o pristupanju Švedske i Finske u Severnoatlansku alijansu.

- Do danas, polovina zemalja članica NATO je ratifikovala protokol o pristupanju Švedske i Finske. Hvala vam za ratifikaciju - navela je Linde.

19.22 - Zloupotreba lekova jedan je od razloga neadekvatnog ponašanja vojnika Oružanih snaga Ukrajine

18.53 - Narodna milicija DNR: Granatirano 12 naselja

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike saopštava da su ukrajinske trupe tokom današnjeg dana ispalile više od 560 projektila, uključujući i iz VBR Grad i artiljerije kalibra 155 milimetara, na 12 naselja DNR.

- U toku današnjeg dana, prema informacijama SCKK DNR, neprijatelj je ispalio više od 560 projektila iz višecevnih raketnih bacača Grad, topova od 155, 152 i 122 mm, minobacača 120 mm, a upotrebio je i nevođene rakete 80 mm. (bez upotrebe avijacije). Vatra je otvarana na okruge 12 republičkih naselja - saopštio je resor u Telegram kanalu.

17.52 - Reznikov: Ukrajina će dobiti od SAD veći broj višecevnih bacača raketa "Himars"

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov je u intervjuu britanskom listu "Fajnenšnal tajms“ izneo tvrdnje da će njegova zemlja dobiti od SAD veći broj višecevnih bacača raketa "Himars“, između ostalog i rakete koje imaju radijus 300 kilometara.

- Reznikov je rekao da je uveren da će Ukrajini biti isporučeno više sistema sa velikim dometom, između ostalog i američke višecevne bacače raketa ‘Himars’. SAD nisu želele da šalju ‘Himars’koji ima domet 80 kilometara i municiju koja ima GPS navođenje, strahujući da bi takav potez mogao da dovede do eskalacije rata. Reznikov je izjavio da je uveren da će partneri poslati više, uključujući i verziju sa dometom od 300 kilometara - navodi se u tekstu britanskog lista.

17.32 - Svi putevi za povlačenje ukrajinskih snaga iz Soledara i Severska pod kontrolom snaga Donbasa i Rusije

Praktično svi putevi za povlačenje ukrajinskih snaga iz Soledara i Severska su pod kontrolom udruženih snaga republika Donbasa i Rusije, rekao je za Sputnjik oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

17.06 -  Zaharova: Sekretarijat UN pristrasan kada je reč o Vinici

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da Sekretarijat UN nije zauzeo izbalansiran stav o dešavanjima u ukrajinskom gradu Vinici.

Na molbu da prokomentariše izjave generalnog sekretara UN Antonija Guteresa o dešavanjima u Vinici, Zaharova je navela da "kršeći Povelju UN", Sekretarijat ne zauzima izbalansiran stav, što bi se očekivalo od najuglednije međunarodne organizacije, posebno stvorene da pomognu u rešavanju sporova, prenosi TASS.

16.52 - Salivan: EU neće uspeti brzo da se oslobodi zavisnosti od ruskih energenata

Pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan priznao je da Evropa neće uspeti brzo da se oslobodi zavisnosti od ruskih energenata.

- To se neće dogoditi preko noći, ali za to su potrebni zajednički napori SAD i drugih država kako bi se povećale isporuke u Evropu. Mi to radimo sa partnerima u Aziji, na Bliskom istoku - rekao je Saliven tokom audio brifinga koji organizovan u predsedničkom avionu tokom leta za Saudijsku Arabiju.

16.35 - NASA i Roskosmos planiraju zajedničke letove

NASA i ruska svemirska agencija Roskosmos potpisale su sporazum o zajedničkim letovima do Međunarodne svemirske stanice, saopštile su danas te agencije.

Time će ruskim kosmonautima biti omogućeno da lete svemirskim brodovima američke proizvodnje u zamenu za to da američki astronauti mogu da se voze ruskim Sojuzom, navele su dve agencije, preneo je Rojters.

16.28 - Ukrajinske snage gađale su iz minobacača rusko selo Dronovka u Kurskoj oblasti

Kako je rekao gubernator oblasti Roman Starovojt, žrtava nije bilo, ali su oštećene kuće, prodavnice, škole.

16.10 - Ministarstvo spoljnih poslova DNR saopštilo je da im se zvanični London nije obratio povodom plaćenika koji preminuo u pritvoru

15.36 - Ukrajinci miniraju administrativna zdanja i civilne infrastrukturne objekte u Artjomovsku

Ukrajinske oružane formacije miniraju administrativna zdanja i civilne infrastrukturne objekte u gradu Artjomovsk (Bahmut) koristeći improvizovane eksplozivne naprave koje se aktiviraju mobilnim telefonima. Oni se spremaju da napuste grad, rekao je za Prvi kanal ruske TV oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

15.27 - Rusija uvela sankcije protiv 238 japanska poslanika

Rusija uvodi sankcije protiv 384 poslanika Predstavničkog doma, donjeg doma japanskog parlamenta. Njima se zabranjuje ulazak u Rusiju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Kako se navodi, oni iznose neosnovane optužbe protiv Rusije.

15.15 - Evropska komisija je predložila novi paket sankcija Rusiji, uključujući embargo na izvoz zlata, javila je šefica EK Ursula fon der Lajen

15.02 - Konašenkov: Rusija eliminisala oko 500 ukrajinskih militanata

Profimedia
Igor Konašenkov

U napadima tokom poslednja 24 časa ruske snage su eliminisale oko 500 ukrajinskih militanata u Harkovu, u Zaporoškoj oblasti i samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

- Preciznim udarima na mesta privremenog razmeštaja 40. artiljerijske brigade i neonacističke formacije Kraken u gradu Harkovu eliminisano je do 200 nacionalista, uključujući oko 50 stranih plaćenika i 19 komada oružja i vojne opreme - rekao je Konašenkov i dodao da u Artjomovsku u Donjeckoj Narodnoj Republici eliminisano oko 300 nacionalista i 30 oklopnih i motornih vozila, preneo je TASS.

14.54 - Britanska strana traži informacije od Rusije u vezi sa izveštajima o pogibiji britanskog državljanina u Donbasu

- Pokušavamo hitno da dobijemo od ruske vlade objašnjenje u vezi sa medijskim izveštajima o smrti britanskog humanitarnog radnika u Ukrajini - rečeno je za Sputnjik u britanskom Forin ofisu.

14.44 - Putin smenio Rogozina

Dmitrij Rogozin je razrešen dužnosti šefa Roskosmosa, javljaju ruski mediji.

Osim toga, predsednik Rusije Vladimir Putin imenovao je Denisa Manturova za zamenika premijera i ministra industrije i trgovine.

Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Vladimir Putin

13.51 - Austrija: FPO zatržila referendum o sankcijama

Slobodarska partija Austrije (FPO) zatražila je održavanje referenduma o sankcijama protiv Rusije, nakon što je EU najavila plan za vanredne situacije koji, u slučaju nestašice gasa, predviđa grejanje komercijalnih prostora na najviše do 19 stepeni.

Poslanik FPO u Evropskom parlamentu Harald Vilimski ističe da je taj plan besmislen, i da pokazuje da je Komisija doživela neuspeh na svim poljima.

- Sa zaprepašćenjem uočavamo gde nas je klimatska i politika sankcija EU dovela. EU ne deluje razumno, već prema pseudo-moralnim kriterijumima. Na kraju će to sve morati da plate građani - istakao je on.

13.07 - Konašenkov: Ruske snage oborile dva ukrajinska aviona Su-25

Ruski PVO sistemi oborili su dva borbena aviona Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti i devet bespilotnih letelica u Harkovskoj i Hersonskoj oblasti i samoproglašenoj Luganskoj Narodnoj Republici (LNR), saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Takođe, ruski PVO sistemi presreli su devet raketa Uragan u oblastima naselja Harcišk, Korovij Jar i Hanženkovo u DNR-u, Andrejevka u Harkovskoj oblasti i Tomarino u Hersonskoj oblasti, dodao je Konašenkov.

12.57 - Peskov: Rusija nije uticala na ostavke evropskih premijera

AP Photo/Pavel Golovkin
Dmitrij Peskov

Ostavke nekoliko evropskih premijera unutrašnje su pitanje njihovih zemalja i Moskva s njima nema nikakve veze, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- To je unutrašnja stvar svake od navedenih zemalja. Mi se ni na koji način nećemo mešati u ovo, nemamo ništa s tim. To je sve što se može reći - rekao je Peskov na molbu novinara da prokomentariše ostavke evropskih premijera, prenosi TASS.

12.33 - Blumberg: EU zbog ekonomske krize drastično smanjuje pomoć Ukrajini

Evropska unija će zbog ozbiljnih problema u ekonomiji izdvojiti za pomoć Ukrajini milijardu evra, umesto planiranih devet, piše Blumberg.

- Velika pomoć Ukrajini, koju je Evropska unija obećala u maju, kako se čini, odlazi u drugi plan, pošto se blok suočava s ozbiljnim ekonomskim problemima“, navodi agencija.

U tekstu se podseća da je gotovo pre dva meseca predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predložila da se Ukrajini uputi devet milijardi evra u vidu hitnih kredita. Za sada je Evropska unija uspela da se dogovori samo o prvoj tranši, koja pokriva devetinu planirane sume.

12.03 - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimke artiljerijskih udara na ukrajinske položaje u regionu Zaporožja

Uništeno je do 70 nacionalista i 11 oklopnih vozila.

11.58 - DNR: Umro Pol Juri, britanski državljanin zarobljen u Donbasu

Britanski državljanin Pol Juri, koji je zarobljen u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici na istoku Ukrajine, preminuo je 10. jula od hronične bolesti, saopštile su danas vlasti DNR.

- On je umro 10. jula od ranije dijagnostikovanih bolesti i stresa - rekla ombudsman DNR Darija Morozova, prenosi TASS.

Prema njenim rečima, Juriju, koji je bio zatvoren u lokalnoj kaznenoj ustanovi, tokom prvog lekarskog pregleda dijagnostikovan je niz hroničnih bolesti.

- Pored toga, bio je depresivan zbog nezaintresovanosti Britanije za njegovu sudbinu - navela je zvaničnica DNR.

11.34 - Ministarstvo odbrane Ruske Federacije o raketnom udaru na Dom oficira u Vinici

- Visokoprecizne rakete „Kalibar“ pogodile su 13. jula garnizonski Dom oficira u Vinici. U tom trenutku tamo se odvijao sastav komande ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva sa predstavnicima stranih dobavljača - navodi se u saopštenju.

10.51 - Ukrajinske snage izvele su masivan artiljerijski udar na Kirovski okrug Donjecka, tri civila su ranjena, saopštio je Štab teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike.

10.35 - Rojters: EK planira izmene u sankcijama kako bi izbegla probleme u izvozu prehrambenih proizvoda

Evropska komisija će u petak predložiti da se unesu izmene u sankcije protiv Rusije, kako bi izbegla probleme u izvozu prehrambenih proizvoda, prenosi Rojters pozivajući se na neimenovane evropske činovnike.

Prema navodima izvora, u postojeće sankcije bi trebalo da budu unete izmene kako bi se uverila da ograničenja neće uticati na izvoz prehrambenih proizvoda i žita iz Rusije.

Olivier Hoslet, Pool Photo via AP
Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen

Izvori agencije su, takođe, naveli da će Evropska komisija predložiti da se antiruske sankcije dopune ograničenjima izvoza ruskog zlata, kao i proizvoda hemijske i mašinske industrije u zemlje Evropske unije.

10.10 - LNR: Kijev doneo odluku o postepenom povlačenju vojske iz Severska

Odluka o postupnom povlačenju vojske iz Severska doneta je u Kijevu, izjavio je oficir Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko.

- Ukrajinska komanda je donela odluku o postupnom povlačenju svojih odreda iz naselja Seversk. Prema borbenom naređenju, pozicije treba napuštati u tajnosti i odlaziti u malim grupama - napisao je Maročko na svom Telegram kanalu.

Ranije je prvi zamenik ministra informisanja Donjecke Narodne Republike Danil Besonov saopštio da snage DNR čiste istočne delove Severska, ali da u gradu još ima protivničkih uporišta.

10.06 - Sprečen teroristički napad u Melitopolju

Policija Melitopolja uhapsila je muškarca koji je pripremao teroristički napad. Oduzeti su mu eksplozivna naprava ručne proizvodnje i 15 jedinica oružja i municije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Zaporoške oblasti.

Profimedia
 

- Saradnici Grupe za brzo reagovanje Uprave za unutrašnje poslove Melipotopolja uhapsile su žitelja Priazovskog rejona, koji je pripremao teroristički napad. Planirao je da upotrebi eksplozivnu napravu ručne izrade - navedeno je u saopštenju.

09.41 - Pronađeni dokumenti koji svedoče o masovnom dezerterstvu ukrajinskih vojnika

Pripadnici Ruske garde zaplenili su u LNR dokumenta koja potvrđuju masovno dezerterstvo vojnika u vazdušno-desantnim jedinicama Oružanih snaga Ukrajine, saopštila je pres-služba resora.

Kako se navodi, od aprila do juna 2022. godine na desetine vojnika i vodnika padobranskih četa drugog vazdušno-desantnog bataljona vojne jedinice A1126 pod raznim izgovorima samovoljno je napustilo prvu liniju odbrane.

Njihova prezimena, imena, dužnosti i činovi navedeni su u desetinama izveštaja komandanta drugog vazdušnog-desantnog bataljona.

09.31 - Jezive pretnje predsedniku Srbije istigle iz Ukrajine

Ukrajina će se zajedno sa Hrvatskom osvetiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog njegovih izjava o specijalnoj operaciji, saopštio je poslanik Vrhovne rade Ukrajine Aleksej Gončarenko na Telegramu.

Instagram/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

08.57 - Kanada: Još sankcija za ruski proizvodni i energetski sektor

Vlada Kanade uvela je nove sankcije ruskom energetskom sektoru i hemijskoj industriji, navodi se na sajtu kanadskog ministarstva spoljnih poslova, prenosi TASS.

- Kanada je 14. jula 2022. dodatno izmenila propise o specijalnim ekonomskim merama Rusiji kako bi zabranila pružanje još dve proizvodne usluge ruskoj naftnoj, gasnoj, hemijskoj i proizvodnoj industriji - navodi se u dokumentu uz napomenu da je Kanada ciljala proizvodni sektor, dodavanjem osam novih industrija na listu.

Prema dokumentu, kanadskim građanima i kompanijama zabranjeno je da ruskoj strani pružaju niz usluga, uključujući one koje se odnose na proizvodnju gotovih metalnih proizvoda, motornih vozila, prikolica i poluprikolica, računarskih, elektronskih i optičkih proizvoda, elektro opreme i drugih sektora.

8.38 - Selo u Brjanskoj oblasti granatirano sa teritorije Ukrajine 

Guverner ruske Brjanske oblasti Aleksandar Bogomaz saopštio je da je jutros sa teritorije Ukrajine granatirano pogranično selo Nekislici.

Bogomaz je na Telegramu napisao da nije bilo žrtava, a da je u granatiranju oštećen dalekovod, prenosi RIA Novosti.

Brjanska oblast se nalazi na zapadu Rusije, na granici sa Ukrajinom. Moskva je više puta od početka sukoba sa Ukrajinom saopštavala da su sa strane Ukrajine granatirana pogranična područja u Rusiji.

AP Photo
 

08.11 - Rogov: Zaporoška oblast zauvek izgubljena za Ukrajinu

Član glavnog saveta regionalne administracije Zaporoške oblasti, na jugu Ukrajine, Vladimir Rogov ocenio je da je Zaporoška oblast zauvek izgubljena za Ukrajinu i da vlast u Kijevu treba da se pomiri sa tim.

Rogov je za RIA Novosti rekao da većina stanovnika Zaporoške oblasti svoju budućnost vidi u sastavu Rusije.

- Zbog toga smo počeli pripreme za referendum. U planu je formiranje izbornih komisija. Režim Zelenskog shvata da će na ovom referendumu izgubiti, pa koristi poslednju priliku da granatiranjem i terorističkim napadima zastraši stanovništvo - ocenio je Rogov.

Dodao je da neće biti odlaganja referenduma, ali da je osnova za njegovo održavanje bezbednost.

07.50 - Ruska vojska: Ukrajinci minirali most preko reke Volčja

Ukrajinski neonacisti minirali su most preko reke Volčja u Dnjepropetrovskoj oblasti, koji planiraju da dignu u vazduh i za to okrive Rusiju i DNR, izjavio je načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

07.12 - Zaplenjena tehnika koju su vojnici Ukrajinskih oružanih snaga ostavili u Lisičansku

07.00 - SAD ukinule sankcije filijali ruske Alfa banke u Kazahstanu

Američko ministarstvo finansija skinulo je danas sa liste sankcija filijalu ruske Alfa banke u Kazahstanu, saopšteno je u Vašingtonu.

Ministarstvo finansija SAD je dozvolilo i transakcije koje se tiču ćerke kompanije Gasproma, a to je nekadašnja Gasprom Nemačka GmbH, preneli su ruski mediji.

Sada se ta kompanija zove Sekjuriti enerdži for Jurop (SEFE).

- Dozvoljene su sve transakcije koje se tiču SEFE, ili bilo kojeg entiteta nad kojim SEFE direktno ili indirektno ima vlasništvo bar 50 odsto ili više, počev od ponoći 16. decembra 2022, navodi se u dokumentu

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike