Klinton otkrio poznatom voditelju: Poslao sam agente u Oblast 51 da vide ima li tamo vanzemaljaca (VIDEO)

18.06.2022

13:15

0

Autor: N. Pavlović

U pitanju je oblast koja je zatvorena za civilni i vojni saobraćaj

Klinton otkrio poznatom voditelju: Poslao sam agente u Oblast 51 da vide ima li tamo vanzemaljaca (VIDEO)
klinton - Copyright Youtube/The Late Late Show with James Corden

Nekadašnji američki predsednik, Bil Klinton, gostovao je u emisiji kod poznatog voditelja Džejmsa Kordena gde se osvrnuo i na misterioznu oblast 51.

Kako je naveo, svojevremeno je poslao federalne agente kako bi otkrili da li se tamo nalaze vanzemaljci.

- Učinili smo sve da saznamo sve o Rozvelu, čak smo poslali ljude u Oblast 51 kako bi utvrdili da tamo nema vanzemaljaca - rekao je Klinton.

Tadašnju savetnicu za nacionalnu bezbednsot, Sendi Burger, poslao je u tajanstvenu vazduhoplovnu bazu u Nevadi koja godinama budi brojne teorije zavere.

- Rekao sam da moramo da otkrijemo kako ćemo da se izborimo sa tim jer se tu odigravaju brojna tehnološka istraživanja, razvijaju se avioni koji izbegavaju radare i slično... Tako da, to je veoma tajanstveno. Ali, nema vanzemaljaca, koliko ja znam - dodao je.

Sa druge strane, vodeći svetski astronomi su rekli Klintonu pre nekoliko godina da postoji šansa od 95 odsto da nismo sami u univerzumu.

- Hilari i ja smo išli na Havaje 2018, a na velikom ostrvu se nalaze brojni teleskopi na vrhu planine, uključujući i Kekov teleskop, najveći na svetu. Nekoliko zemalja tamo ima istraživačke timove. Tada smo pričali sa stručnjacima. Jedan od njih je rekao da neki od njih misle da su šanse za to 85 odsto ili čak 95 odsto. Mnogi su posvetili čitave živote traženju života u svemiru. Rekao nam je da je malo verovatno da nema života. Postoji milijarde, ne planeta, već solarnih sistema - dodao je Klinton.

Inače, NASA je prošle nedelje objavila da je naložila timu naučnika da ispita fenomen NLO-a, u interesu nacionalne bezbednosti.

Šta krije Oblast 51

Decenijama je vojna baza “Nevada Oblast 51” bila simbol teorija zavere jer se veruje da su vanzemaljci i njihova tehnologija tamo postojali i vrebali. Knjige, TV emisije i filmovi su pokušali da zavire iza zidova tzv. područja 51.

U sredini neplodne pustinje Nevade nalazi se prašnjava neoznačena staza koja vodi do ulaznih vrata područja 51. Zaštićena je žičanom ogradom, rampama i znakovima upozorenja.

Profimedia
 

Mnogi misle da je ova legendarna američka baza sigurnije zaštićena, ali ne sasvim – iako postoje kamere na svakih nekoliko metara. Izvan vrata, kamere pokrivaju svaki mogući ugao. Na krajnjem vrhu brda je beli kamionet sa zatamnjenim vetrobranom koji gleda nadole. Lokalci kažu da baza zna svaku pustinjsku kornjaču i zeca koji skače preko ograde. Drugi tvrde da su senzori na prilazu. Šta se tačno događa u univerzumu 51, dovelo je do decenija divljih spekulacija.

Postoje, naravno, i vanzemaljske zavere, a jedna od najpoznatijih glasina je da je zloglasna nesreća Rozvel iz 1947. godine zapravo sovjetska letelica kojom su upravljali “mutirani patuljci”, a olupina i danas stoji na tlu vojne baze. Neki čak veruju da je američka vlada snimala sletanje na Mesec 1969. godine u jednom od hangara baze.

Američka vlada ovu oblast zove Poligon za testiranje i obuku u Nevadi, koji je deo šire Baze ratnog vazduhoplovstva Edvards. Njena primarna svrha je skrivena od javnosti, kao i u slučaju mnogih vojnih baza u Americi.

Ova vazduhoplovna baza poseduje dosta tajnih istraživačkih programa, a čitava oblast je zatvorena za civilni i vojni saobraćaj.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike