Sramota! Bivši predsednik SAD Bil Klinton napad na SRJ nazvao pobedom (FOTO/VIDEO)

27.04.2022

18:18

0

Klinton se sramnim rečima oprostio od žene koja će ostati upamćena po snažnoj antisrpskoj retorici

Sramota! Bivši predsednik SAD Bil Klinton napad na SRJ nazvao pobedom (FOTO/VIDEO)
Tan2022-4-27_18335121_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Bivši predsednik SAD Bil Klinton pomenuo je Kosovo i metohiju govoreći na komemoraciji Medlin Olbrajt i poručio da je poseta Kosovu sa Olbrajtovom, 2019. godine, bio jedan od najlepših trenutaka kojeg se seća, prenosi Reporteri.

- Sećam se vremena kada smo sekretarka Olbrajt i ja putovali na Kosovo pre tri godine da proslavimo 20. godišnjicu njihove i naše pobede, u sprečavanju etničkog čišćenja i samog postojanja Kosova, rekao je Klinton na komemoraciji Medlin Olbrajt u Vašingtonu.

Klinton je pomenuo i bistu Olbrajtove koja je postavljena u Prištini.

- Prošetali smo ulicama Prištine sa kosovskim zvaničnicima i stali na bulevaru gde su postavili prelepu bistu koju su posvetili sekretarki Olbrajt u čast posla koji je tamo obavila. Veoma sam ponosan na život koji je živela i zahvalan sam što smo Hilari i ja bili njeni prijatelji, kazao je Klinton.

 

Predsednik Bajden je u obraćanju ukazao da ime Medlin Olbrajt predstavlja sinonim ideje da su Sjedinjene Države sila u službi dobra u svetu.

- Njena priča je ujedno bila i američka. Volela je da govori o Americi kao o nezamenjivoj naciji. Bila je zahvalna za sve što joj je ova zemlja omogućila. Kao i svedočanstvo njene vere u beskrajne mogućnosti koje samo Amerika može učiniti dostupnim širom sveta, rekao je Bajden.

Olbrajt je umrla 23. marta u 84. godini, a ostaće upamćena po snažnoj antisrpskoj retorici, dok je za vreme obavljanja funkcije prve šefice diplomatije SAD bila jedan od glavnih zagovornika bombardovanja SRJ 1999.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike