Novi detalji masakra u Teksasu: Motiv i dalje misterija, ali krvavi pir bi bio sprečen da je domar uradio samo jednu stvar

26.05.2022

20:31

0

Autor: 24sedam

Prema prvim rezultatima istrage ubica je ušao u školu i posle nekoliko metara skrenuo je desno i ušao u hodnik

Novi detalji masakra u Teksasu: Motiv i dalje misterija, ali krvavi pir bi bio sprečen da je domar uradio samo jednu stvar
Tan2022-5-25_5050907_0 - Copyright Tanjug/William Luther/The San Antonio Express-News via AP

Policija iz Teksasa je na današnojoj konferenciji za medije saopštila da još uvek rade na prikupljanju dokaza, a zatim su dali detaljnu hronologiju događaja koji je potresao, ne samo SAD, već i ostatak sveta. 

- Ubica je pucao na svedoke koji su bili preko puta njegovog vozila pre nego što je ušao u kampus škole - kaže Viktor Eskalon, regionalni direktor Južnog Teksasa u Odeljenju za javnu bezbednost.

On je zatim objasnio da je u 11.28 sedeo u jarku u kom je završilo njegovo vozilo, a zatim je iz njega izašao sa suvozačeve strane.

- Prema rečima svedoka kod sebe je imao pušku i torbu, kasnije smo saznali da je u njoj bila municija. On je zatim počeo da šeta ulicom, ugledao je dva prolaznika i pucao u njihovom pravcu. Zatim je nastavio da ide ka školi, popeo se uz ogradu i zatim je stao na parking. Sa tog parkinga pucao je na školu više puta - kaže on.

AP Photo/Dario Lopez-Mills
 

 

Prema rečima zvaničnika on je u 11.40 ušao u školu na zapadni ulaz i ispalio više metaka. On je zatim dodao da se napadač nije sukobio sa školskim policajcem, iako su pojedini mediji ranije o tome pisali.

- Očigledno je u školu ušao na otključana vrata. Četiri minuta kasnije policija je stigla i ušla u školu. Čuli su pucnjavu - kaže Eskalon.

Tanjug/Billy Calzada/The San Antonio Express-News via AP
 

 

Kuda se ubica kretao

Prema prvim rezultatima istrage ubica je ušao u školu i posle nekoliko metara skrenuo je desno i ušao u hodnik. Zatim je hodao još nekoliko metara i skrenuo levo, nakon čega je ušao u jednu učionicu. Policajci u početku nisu mogli da uđu u učionicu i pozvali su pomoć.

- Sat vremena kasnije stigli su taktički timovi, ulaze u učionicu i ubijaju osumnjičenog. U učionicu su ušli i policajci, koji su takođe pucali u napadača. Nakon pucnjave, započeli smo operaciju spasavanja - rekao je on.

Profimedia
 

 

Glavni fokus istrage biće da pokuša da utvrdi motiv napadača, a policija će ispitati i zašto je škola u tom momentu bila otključana. Postavlja se pitanje da li bi zaključana vrata, sprečila nadača i odgovorila ga od namere da ubije veliki broj dece?

Podsetimo, u pucnjavi koja se dogodila u osnovnoj školi u Teksasu poginulo je 19 dece i dvoje odraslih. Šest osoba, među kojima ima i dece je povređeno i njihovo stanje je nepromenjeno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike