Masakr u teksaškoj školi, ubijeno 14 đaka i nastavnik: Majka učenice za 24sedam - "Odvojena sam od škole..."

24.05.2022

20:58 >> 23:10

0

Nezavisni školski okrug Uvalde navodi je da je prijavljena pucnjava u osnovnoj školi Rob

Masakr u teksaškoj školi, ubijeno 14 đaka i nastavnik: Majka učenice za 24sedam - "Odvojena sam od škole..."
Profimedia

Teksaška policija saopštila je da je danas oko 13.00 časova priveden naoružani čovek zbog koga je iz bezbednosnih razloga zatvorena jedna osnovna škola. 

Nezavisni školski okrug Uvalde navodi je da je prijavljena pucnjava u osnovnoj školi Rob, koju pohađa oko 600 učenika. Prema poslednjim informacijama, ubijeno je 14 učenika i nastavnik!

Ranije je okrug saopštio da su sve škole u ​​pomenutom delu zatvorene zbog pucnjave. Dispečer policijske uprave Uvalde rekao je da je mesto događaja još uvek aktivno i da nema drugih informacija.

 

U okrugu su rekli da će gradski centar biti mesto na kojem će roditelji moći da pokupe svoju decu.

Prema rečima pojedinih korisnika Tvitera ubijeno je više dece, a ovu informaciju nije mogla da potvrdi za portal 24sedam majka deteta koje pohađa školu.

- Odvojena sam od škole i ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da je ubijeno više učenika, to je čula i moja ćerka. Sada smo obe kod kuće na bezbednom - rekla je sagovornica.

Kako prenose tamošnji mediji hospitalizovano je nekoliko osoba. Prema objavi na Fejsbuku iz Memorijalne bolnice Uvalde, nekoliko đaka se leči u hitnoj pomoći, a roditeljima hospitalizovanih se savetuje da se jave u bolničku kafeteriju na drugom spratu bolnice.

Stanovnicima se savetuje da izbegavaju predeo u kome se škola nalazi.

 

Bonus video
VL/Juraj Filipović

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti