Novog francuskog ministra dve žene optužile za silovanje, on kaže da je to "fizički nemoguće"

24.05.2022

12:01

0

Aba je oštro negirao sve optužbe

Novog francuskog ministra dve žene optužile za silovanje, on kaže da je to "fizički nemoguće"
AP Photo/Michel Spingler

Novi francuski ministar za solidarnost Damijen Aba oštro je odbacio optužbe za silovanje dve žene, čija je svedočenja objavio sajt "Mediapart".

Žene tvrde da ih je Aba prisilio da imaju seksualni odnos i da se to dogodilo krajem 2010. i početkom 2011. godine.

Jedna od žena je podnela tužbu policiji protiv njega 2017. godine, ali je slučaj zatvoren bez preduzimanja daljih akcija.

- Najjače što mogu osporavam optužbe za seksualno nasilje. Seksualni odnosi koje sam imao tokom svog života uvek su bili uz obostrani pristanak - rekao je Aba za britansku agenciju Rojters.

AP Photo/Michel Spingler
 

Aba je rekao da je njegov invaliditet, poremećaj koji pogađa sva četiri uda, učinio fizički nemogućim da izvrši dela za koja ga optužuju.

Zamoljena da prokomentariše optužbe protiv ministra, premijerka Elizabet Born rekla je da nije bila upoznata sa njima kada je Aba ušao u vladu.

- Biću veoma jasna: sve ove teme uznemiravanja, seksualnog napada ne mogu biti nekažnjive i moramo nastaviti da reagujemo kako bi žene koje mogu biti žrtve napada, uznemiravanja, mogle slobodno da govore - istakla je ona.

Born je navela da će njena vlada snositi posledice imenovanja Abe, ako bude novih elemenata i ako se otvori novi slučaj.

 

BONUS VIDEO

VL/Juraj Filipović

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti