Džonson uslikan sa čašicom u ruci, a kaže da nije bilo zabava: Afera "Partigejt" se nastavlja, premijer na udaru javnosti (FOTO)

24.05.2022

09:14

0

Autor: N. Pavlović

Džonson uhvaćen u laži

Džonson uslikan sa čašicom u ruci, a kaže da nije bilo zabava: Afera "Partigejt" se nastavlja, premijer na udaru javnosti (FOTO)
džonson - Copyright AP Photo/Frank Augstein, File

Britanski premijer, Boris Džonson, ne uspeva da se izbavi iz afere "Partigejt" jer su sada mediji objavili slike na kojima nazdravlja tokom lokdauna uvedenog zbog pandemije koronavirusa.

Podsetimo, dok su u Britaniji na snazi bila stroga korona pravila, uključujući lokdaun i zabrane okupjanja, brojni zvaničnici su se provodili na žurkama.

Čitav niz zabava se odigrao i u Džonsonovoj rezidenciji.

Fotografije, koje je objavio ITV njuz, pokazuju premijera sa čašicom u ruci, a pretpostavlja se da su nastale na zabavi 13. novembra 2020. godine. Može se videti da su na stolu flaše vina, brojne čaše, hrana i druga pića.

Policija je na meti kritika jer nije objasnila zašto Džonson nije kažnjen.

Kada je reč o pomenutom 13. novembru, policija je istraživala dva događaja u Dauning stritu. Na pitanje poslanika da li su se žurke održavale tog datuma, Džonson je istakao: "Siguran sam... da su se pravila poštovala".

Džonson je već mesecima na udaru javnosti i političkih suparnika koji traže da podnese ostavku zbog nepoštovanja pravila.

AP Photo/Frank Augstein
 

Kako prenosi BBC, taman kada se premijer ponadao da se bura stišala, pojavile su se nove fotografije.

U to vreme, na snazi je bio drugi lokdaun, a okupljanja više od dvoje ljudi su bila zabranjena.

Do sada je policija istražila 12 spornih događaja u Dauning stritu, a izdato je 126 kazni za 83 pojedinca.

Kažnjeni su i premijer Džonson, njegova žena Keri, kao i ministar finansija Riši Sunak, zbog prisustvovanja rođendanskoj zabavi u junu 2020. godine.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike