Marin la Pen ne odustaje: Kandiduje se ponovo!

08.05.2022

11:35

0

Podsetimo kandidatkinja krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje, Marin Le Pen, ni po treći put nije uspela da ostvari pobedu na predsedničkim izborima u Francuskoj

Marin la Pen ne odustaje: Kandiduje se ponovo!
Tan2022-4-20_222939820_0 - Copyright Ludovic Marin, Pool via AP

Liderka francuske desnice Marin Le Pen najavila je kandidaturu na parlamentarnim izborima u junu, posle nedelja "ćutanja" otkako je prošlog meseca izgubila predsedničke izbore od Emanuela Makrona, prenosi Rojters.

- Nadam se da ćemo imati snažno prisustvo u parlamentu da ponovo vodimo borbu protiv socijalne politike koju Emanuel Makron želi da sprovede - rekla je ona, dodajući da će se kandidovati za reizbor u svojoj izbornoj jedinici u departmanu Pa de Kale.

Le Pen je ovo izjavila tokom posete gradu Enen-Bomon na obeležavanju Dana pobede, godišnjice pobede saveznika 1945. nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu, navodi Rojters.

Podsetimo kandidatkinja krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje, Marin Le Pen, ni po treći put nije uspela da ostvari pobedu na predsedničkim izborima u Francuskoj. Razočarenje u štabu Le Penove nastupio je nakon objave rezultata.

Francuske televizije objavile su prve projekcije rezultata za koje se smatra da su vrlo pouzdane. Prema njima, Makron je osvojio 57 posto glasova, a Le Pen 43 posto.

Le Pen se tada obratila okupjenima i medijima, ona je za svoj poraz osudila dve nedelje nepoštenih metoda, ali rezultat koji je postigla je nazvala sjajnom pobedom.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike