Oglasila se Marin le Pen nakon objavljivanja rezultata izbora: "Ovo još nije gotovo! Bitku za parlament proglašavamo otvorenom"

24.04.2022

18:35

0

Autor: J.B.O.

Le Pen se obratila okupjenima i medijima nakon objave rezultata

Oglasila se Marin le Pen nakon objavljivanja rezultata izbora: "Ovo još nije gotovo! Bitku za parlament proglašavamo otvorenom"
Marin Le Pen - Copyright AP Photo/Michel Euler

Kandidatkinja krajnje desničarske stranke Nacionalno okupljanje, Marin Le Pen, ni po treći put nije uspela da ostvari pobedu na predsedničkim izborima u Francuskoj. Razočarenje u štabu Le Penove nastupio je nakon objave rezultata.

Francuske televizije objavile su prve projekcije rezultata za koje se smatra da su vrlo pouzdane. Prema njima, Makron je osvojio 57 posto glasova, a Le Pen 43 posto.

Le Pen se obratila okupjenima i medijima nakon objave rezultata.

Za svoj poraz osudila je dve nedelje nepoštenih metoda, ali rezultat koji je postigla je nazvala sjajnom pobedom.

- Naravno, voleli bismo da je rezultat drugačiji. Sa više od 43% glasova, ovo predstavlja upečatljivu pobedu. Milioni naših sunarodnika izabrali su Nacionalno okupljenje. Odlučniji smo nego ikad. Nemam ogorčenost ili oduševljenje. Nećemo zaboraviti Francusku koja je zaboravljena. Ideje koje zastupamo dostigle su nove visine - rekla je ona i dodala da "u ovom porazu, ne mogu a da ne osećam nadu".

Odbacujući izveštaje da je planirala da se povuče ako ne pobedi, ona kaže da će „nastaviti moju posvećenost Francuskoj i Francuzima“, dodajući da će „za nekoliko nedelja biti održani parlamentarni izbori. Ovo još nije gotovo. Bitku za parlament proglašavamo otvorenom - kazala je le Pen.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike