Čeka se ključni dokaz! Policija smatra da je samo pitanje vremena kada će se rešiti slučaj male Medi

23.04.2022

21:23

0

Autor: N. Pavlović

Navršava se tačno 15 godina od nestanka Medlin Meken

Čeka se ključni dokaz! Policija smatra da je samo pitanje vremena kada će se rešiti slučaj male Medi
Kristijan Brukner i dalje je glavni osumnjičeni za nestanak male Medlin - Copyright Profimedia

Policija čeka na ključni dokaz pre nego što i zvanično podigne optužnicu protiv Kristijana Bruknera u slučaju nestanka Medlin Meken.

Nemački pedofil, koga su portugalske vlasti proglasile kao osumnjičenog, prvi put je ispitan u zatvoru povodom njenog nestanka pre 15 godina, a čekaju se rezultati forenzičkih analiza urađenih u njegovom kombiju.

Podsetimo, devojčica Medlin Meken, tada trogodišnjakinja, nestala je tokom porodičnog odmora 2007. godine, u Portugaliji iz svog smeštaja. Tek 2020. godine se Bruknerovo ime pojavilo u istrazi.

Brukner se, inače, nalazi i u nemačkom zatvoru zbog silovanja Amerikanke (72). Istražitelji su mu, na zahtev portugalskih tužilaca, postavili nekoliko pitanja. 

"Gde ste bili u noći Medlininog nestanka?", "Ukoliko niste bili u blizini njenog apartmana, gde ste bili", bila su neka od pitanja.

Profimedia
 

Brukner nije ništa rekao, preneli su mediji.

Tužilaštvo u Portugaliji je u petak optužilo jednog muškarca za nestanak britanske devojčice, ali nisu zvanično naveli nijedno ime. Ipak, zna se da Brukner važi za glavnog osumnjičenog, ali do sada nije podignuta nikakva zvanična optužnica protiv njega.

On je, u vreme nestanka devojčice, takođe boravio u portugalskom Algarveu. Istražitelji su ispitali kombi koji je tada vozio u nadi da će DNK analiza pokazati da je povezan sa slučajem male Medlin.

Nije rečeno zbog čega je muškarac osumnjičen baš sada, ali to bi moglo biti zbog bojazni da slučaj ne zastari posle 15 godina, što je praksa u Portugalu kada su u pitanju pojedina krivična dela.

3. maja navršiće se tačno 15 godina otkako je Medlin nestala.

Profimedia
 

Nemačka policija je 2020. godine saopštila da pretpostavlja da je Medlin mrtva i da je za njenu otmicu i ubistvo odgovoran zlostavljač dece i trgovac drogom Kristijan Brukner.

Brukner je negirao više puta da je umešan u otmicu.

Navodno, pojedini izvori su saopštili da je Brukner svojevremeno priznao prijatelju da je oteo devojčicu, a podaci sa mobilnog telefona takođe ga smeštaju na lokaciju na kojoj je ona poslednji put viđena.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike