Putin razotkrio plan, specijalna jedinica momentalno reagovala: Kako reaguje FSB i šta se zbivalo tokom ponedeljka?

26.04.2022

05:17

0

Autor: A. B.

Putin je u ponedeljak rekao da zapad pokušava da uništi Rusiju iznutra

Putin razotkrio plan, specijalna jedinica momentalno reagovala: Kako reaguje FSB i šta se zbivalo tokom ponedeljka?
Tan2022-3-29_143247280_0 - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Vladimir Putin je rekao u ponedeljak da je agencija FSB njegove zemlje osujetila "zapadni plan da se ubije istaknuti ruski novinar".

- Jutros je Federalna služba bezbednosti zaustavila delovanje terorističke grupe koja je planirala da napadne i ubije jednog poznatog ruskog TV novinara. ... Imamo neosporne činjenice - rekao je ruski predsednik tokom sastanka sa najvišim tužiocima svoje zemlje.

- Nakon što je doživeo informacioni fijasko u Rusiji, zapad se sada okrenuo pokušajima da ubija ruske novinare - dodao je Putin.

Ubrzo nakon Putinovih izjava, ruska novinska agencija TASS saopštila je da su bezbednosne službe uhapsile ruske članove neonacističke grupe pod nazivom Nacionalsocijalizam/Bela moć koja je navodno planirala da ubije popularnog prokremljskog državnog TV voditelja Vladimira Solovjeva po nalogu Ukrajine.

TASS je dodao da su službe bezbednosti zaplenile više oružja, kao i osam molotovljevih koktela i šest pištolja prilikom hapšenja grupe.

FSB često sprečava terorističke akte koje planiraju, kako kaže, ekstremno desničarske grupe koje deluju u ime Ukrajine.

Nekoliko dana pre početka sukoba, ruske službe bezbednosti su takođe optužile Kijev za brojne napade na rusku teritoriju i Donbas.

Putin je u ponedeljak rekao da zapad pokušava da uništi Rusiju iznutra.

- Zadatak cepanja ruskog društva, uništavanja zemlje iznutra je došao u prvi plan za Zapad, ali njihovi napori će propasti - rekao je Putin i dodao da rusko društvo "nikada nije bilo ujedinjenije".

Putin je takođe optužio zapad da koristi strane medijske organizacije i društvene mreže za organizovanje "provokacija" protiv ruskih oružanih snaga.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Guardian

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike