Putin otkrio: Neonacisti planiraju atentate po direkciji Zapada, planirano ubistvo ruskog novinara Solovjova

25.04.2022

11:17

0

Ruski predsednik ističe da tamošnje službe znaju imena agenata CIA koji savetuju ukrajinske neonaciste

Putin otkrio: Neonacisti planiraju atentate po direkciji Zapada, planirano ubistvo ruskog novinara Solovjova
putin - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da instruktori stranih obaveštajnih službi, uključujući i CIA, savetuju Službu bezbednosti Ukrajine da preduzima atentate protiv viđenijih Rusa, uključujući i novinare.

Putin je kazao da je Federalna služba bezbednosti razbila grupu koja je planirala da ubije poznatog ruskog novinara Vladimira Solovjova.

- Federalna služba bezbednosti je zajedno sa Istražnim komitetom Ruske Federacije privela grupu članova neonacističke terorističke organizacije "Nacionalsocijalizam/Bela moć". U pitanju su  državljani Rusije koji su planirali, po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine, ubistvo javne ličnosti, poznatog novinara Vladimira Solovjova - saopštili su iz FSB tokom sastanka odbora Generalnog tužilaštva Ruske Federacije.

 

 

Takođe, ruski predsednik ističe da tamošnje službe znaju imena agenata CIA koji savetuju ukrajinske neonaciste.

On je istakao da su tokom operacije u Ukrajini otkrivene nove činjenice o grubom kršenju međunarodnog prava od strane neonacista i stranih plaćenika. Kako je naglasio reč je o ubistvima civila, korišćenju ljudi, uključujući decu, kao živog štita i drugim zločinima.

Putin je ovo izjavio na sednici odbora Generalnog tužilaštva Ruske Federacije.

Otvorene provokacije protiv ruskih oružanih snaga zahtevaju detaljnu istragu

- Otvorene provokacije protiv naših oružanih snaga takođe zahtevaju temeljnu istragu, uključujući korišćenje resursa stranih medija i društvenih mreža. Naravno, neophodno je na najodlučniji način zaustaviti bilo kakve zločine na teritoriji Ruske Federacije - poručio je Putin na proširenom sastanku odbora Državnog tužilaštva, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin je takođe rekao da u prvi plan Zapada dolazi, kako kaže, cepanje ruskog društva i uništenja Rusije, ali je poručio da "to tako ne ide".

Profimedia
 

- Na naše iznenađenje, visoke diplomate u Evropi i Sjedinjenim Državama pozivaju svoje ukrajinske satelite da iskoriste sve svoje mogućnosti za pobedu na bojnom polju, to je tako čudna diplomatija među našim partnerima u SAD i u Evropi. U prvi plan dolazi još jedan zadatak, a to je da se rusko društvo podeli, da se Rusija uništi iznutra. Ali ni ovde zamka ne funkcioniše - istakao je ruski predsednik.

Dodao je da rusko društvo pokazuje zrelost, solidarnost, da podržava oružane snage, napore u cilju bezuslovnog osiguranja bezbednosti same Rusije i podrške građanima koji žive u Donbasu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike