Rusi saopštili: Obustavljamo sve operacije u blizini fabrike "Azovstalj"!

25.04.2022

10:14 >> 12:25

0

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izvestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je Mariupolj oslobođen 21. aprila

Rusi saopštili: Obustavljamo sve operacije u blizini fabrike "Azovstalj"!
Tan2022-4-24_45047636_1 - Copyright Tanjug/AP Photo/Alexei Alexandrov)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da Oružane snage Rusije i Narodna milicija DNR jednostrano obustavljaju sve vojne operacije u blizini fabrike "Azovstalj" od 14 časova po moskovskom vremenu, danas 25. aprila.

- Ne postoje prepreke za izlazak civila iz "Azovstalja", izuzev odluke Kijeva i nacionalista da civile zadrže kao "živi štit" - prenosi reči ministarstva odbrane RIA Novosti.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istakla da će civili moći da napuste industrijsku zonu Azovstalj u Marijupolju kad „kijevski režim prestane da ih koristi kao živi štit."

-Nisu tačni izveštaji da nema načina da ljudi odu iz Azovstalja, jer oni to mogu da učine, ako kijevski režim prestane da ih koristi kao živi štit -  napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu izvestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je Mariupolj oslobođen 21. aprila.

Putin je naredio obustavu svih napada na čeličanu "Azovstalj", u kojoj su zabarikadirani militanti "Azova" i ukrajinski marinci, ali je naložio da se formira obruč kako "ni muva ne bi mogla da prođe".

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike