Putin: Izveštaji o stradanju civila u Buči lažni kao i informacije da je Vlada Bašara Asada upotrebila hemijsko oružje u Siriji

12.04.2022

14:40

0

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti

Putin: Izveštaji o stradanju civila u Buči lažni kao i informacije da je Vlada Bašara Asada upotrebila hemijsko oružje u Siriji
AP22064567933353 - Copyright Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su izveštaji o stradanju civila u Buči lažni kao i informacije da je ranije Vlada Bašara Asada upotrebila hemijsko oružje u Siriji.

- Što se tiče Buče – često sam razgovarao sa kolegama iz zapadnih zemalja. I kada mi kažu 'Buča', ja ih pitam: 'A da li ste nekada bili u Raki? Jeste li videli kako je taj sirijski grad u potpunosti, do temelja uništila američka avijacija?' Tamo su zaista tela mesecima ležala u ruševinama i raspadala se. Nikoga nije bilo briga za to, niko nije ni primetio,rekao je Putin.

- Nije se tako ćutalo kada su organizovali provokacije u Siriji. Kada su predstavljali da je Asadova Vlada upotrebila hemijsko oružje. Kasnije se ispostavilo da je to laž. Isti takav falsifikat je i (događaj) u Buči“, rekao je Putin.

Po njegovim rečima, beloruski lider Aleksandar Lukašenko predao mu je dokumenta o onome što se dogodilo u Buči.

- Ta dokumenta su predata FSB-u Rusije – kako je, ko je, kojim prevoznim sredstvom dolazio u to naselje i stvarao uslove za organizovanje te provokacije i falsifikata, rekao je Putin.

Ranije su ukrajinske vlasti i mediji objavili video snimak koji je navodno snimljen u gradu Buča u Kijevskoj oblasti, gde na putu leže tela poginulih. Korisnici interneta primetili su da „leševi“ navodno mrdaju rukama i sklanjaju se kako ne bi pali pod točkove vojnih vozila. 

Takođe se u retrovizoru jednog vozila može se videti kako jedan od „poginulih“ ustaje čim je automobil prošao pored njega.

Ministarstvo odbrane Rusije demantovalo je optužbe kijevskog režima o navodnom ubistvu civila u naselju Buča u Kijevskoj oblasti, nazvavši fotografije i video-snimke iz Buče još jednim izrežiranim događajem kijevskog režima za zapadne medije.

Nakon početka specijalne operacije, usledile su najoštrije do sada sankcije Zapada. Na udaru sankcija se našla i Belorusija koju Zapad optužuje da pomaže Rusiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike