Putin: Rusi, Belorusi i Ukrajinci su jedan narod, dešavanja u Ukrajini su tragedija

12.04.2022

13:19

0

Autor: 24sedam

Istakao je da se blickrig, na koji je Zapad računao prilikom uvođenja sankcija, nije dogodio

Putin: Rusi, Belorusi i Ukrajinci su jedan narod, dešavanja u Ukrajini su tragedija
AP22064567933353 - Copyright Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su Rusi, Belorusi i Ukrajinci jedan narod, a dešavanja u Ukrajini je nazvao tragedijom. On je poručio da će se Moskva i Minsk suprotstaviti pokušajima Zapada da izoluju dve zemlje.

- Ne razlikujemo posebno gde prestaje Belorusija, gde Rusija. Koliko god to danas zvučalo čudno, mi smo uvek jedan narod – Ukrajina, Belorusija i Rusija - rekao je predsednik na konferenciji za štampu sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Beloveštensku, Amurska oblast Rusije.

Evgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

- Ono što se dešava u Ukrajini je tragedija, ali Lukašenko je ispravno rekao: nije bilo izbora. Jednostavno nije bilo izbora, samo je bilo pitanje kada će to početi. I to je sve - naglasio je Putin.

Predsednik Rusije je poručio da će se Moskva i Minsk suprotstaviti pokušajima Zapada da izoluju dve zemlje.

- Uveren sam da je u sadašnjoj situaciji kada su zapadne zemlje pokrenule protiv Rusije i Belorusije totalni sankcioni rat važno produbljivati našu integraciju u okviru Savezne države. I dalje ćemo se suprotstavljati pokušajima da se uspori razvoj naših država ili da se one veštački odseku od globalne ekonomije - rekao je Putin.

Evgeny Biyatov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Putin je istakao da se blickrig na koji je Zapad računao prilikom uvođenja sankcija Rusiji nije dogodio. Istakao je da su pokušaji izolacije dve zemlje apsolutno beskorisni.

- Rusija i Belorusija su tesno povezane ekonomski, tradicionalno, mnogim vezama, nitima, uključujući i industrijsku saradnju. I od tih pokušaja neće biti ništa - naglasio je ruski predsednik.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike