Zaharova: Svi koji su umešani u mučenja ruskih zarobljenika biće pronađeni, izvedeni pred lice pravde i dobiće šta su zaslužili

06.04.2022

16:33

0

Moskva beleži sve zločine nad ruskim ratnim zarobljenicima

Zaharova: Svi koji su umešani u mučenja ruskih zarobljenika biće pronađeni, izvedeni pred lice pravde i dobiće šta su zaslužili
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će svi koji su umešani u mučenja ruskih zarobljenika biti pronađeni, izvedeni pred lice pravde i dobiće šta su zaslužili.

- Kako su već jasno saopštili naše rukovodstvo i vojne snage, odnosno oni koji se bave razotkrivanjem zločina - svi oni koji su umešani u slične zločine protiv ruskih vojnih lica, biće pronađeni i izvedeni pred lice pravde, istakla je Zaharova.

Prema njenim rečima, naknadno će biti odlučeno kako će biti definisana optužnica protiv lica umešanih u zločine, „ali dobiće šta su zaslužili“.

Ranije se na internetu pojavio snimak na kome se vidi kako se ruskim ratnim zarobljenicima puca u noge.

 

 

U objašnjenju je navedeno da se to dogodilo u jednoj od baza ukrajinskih nacionalista u Harkovskoj oblasti. Direktor Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin je 27. marta dao nalog da se utvrde sve okolnosti mučenja zarobljenih ruskih vojnika. Zaharova je poručila da Moskva beleži sve zločine nad ruskim ratnim zarobljenicima u Ukrajini i počinioci će odgovarati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike