Bajden suprugu nazvao potpredsednikom, oglasio se i Tramp: Njegovo fizičko i mentalno zdravlje se pogoršava (VIDEO)

03.04.2022

07:26

0

Optužbe na račun Bajdenovog zdravstvenog stanja se samo nižu

Bajden suprugu nazvao potpredsednikom, oglasio se i Tramp: Njegovo fizičko i mentalno zdravlje se pogoršava (VIDEO)
bajden - Copyright Twitter/RNC Research

- Ponosan sam na rad koji Džil obavlja kao prva dama u okviru inicijative koju je pokrenula sa Mišel Obamom, kada je bila potpredsednik - izjavio je Džo Bajden ponovo zbunivši javnosti najnovijim gafom.

Ovoga puta, svoju suprugu je nazvao potpredsednikom SAD iako je on tu funkciju obavljao za vreme mandata Baraka Obama.

Bajden je inače poznat po brojnim lapsusima, a još kad je započeo predizbornu kampanju pojavili su se navodi da pati od demencije i da nije sposoban da obavlja predsedničke dužnosti.

U međuvremenu, oglasio se i bivši predsednik Donald Tramp.

- Fizičko i mentalno zdravlje američkog predsednika Džozefa Bajdena se pogoršava, kao i stanje cele zemlje. Ništa ne možemo učiniti da zaustavimo mentalni i fizički pad Džoa Bajdena. Vašim glasanjem u novembru (za Kongres) možemo zaustaviti propadanje naše zemlje - poručio je u subotu Tramp pristalicama na mitingu u američkoj saveznoj državi Mičigen.

Izbori na sredini mandata za američki Kongres biće održani u novembru, a biraće se svih 435 članova u Predstavničkom domu i 35 od 100 mesta u Senatu.

Podsetimo, Bajden je uzburkao ceo svet prilikom nedavne posete Poljskoj kada je rekao da "Vladimir Putin više ne može da bude predsednik", a prethodno ga je označio i kao "kasapina" i "ratnog zločinca".

Takođe, potpredsednicu SAD Kamalu Haris nazvao je prvom damom, a onda se potpuno pogubio kada je trebalo da objasni ko je dobio koronu.

- Došlo je do male promene u tome ko će vam se obratiti jer je muž prve dame dobio kovid - rekao je Bajden. Iako je mislio na muža Kamale Haris, Daga Emhofa, ispalo je kao da je on sam zaražen virusom.

U obraćanju naciji, početkom marta, Ukrajince je nazvao Irancima, a potom je u jednom intervjuu, komentarišući aktuelnu krizu u Ukrajini, napravio grešku.

- Kako smo došli dovde, znate, da Putin samo odluči da će napasti Rusiju? Ovako nešto se nije dogodilo od Drugog svetskog rata - poručio je Bajden pomešavši Rusiju i Ukrajinu.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike