"Razvod od realnosti": Bajdenove odluke žestoko kritikovane, Amerika uzdrmana (VIDEO)

29.03.2022

21:20

0

Savezni budžet američkog predsednika za 2023, koji je objavljen u ponedeljak, predviđa povećanje poreza za ultra-bogate i korporacije, uz obezbeđivanje više milijardi dolara nove potrošnje za Ministarstvo odbrane i Ministarstvo pravosuđa

"Razvod od realnosti": Bajdenove odluke žestoko kritikovane, Amerika uzdrmana (VIDEO)
AP22070847209453 - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Predsednica Odbora za odgovorni savezni budžet SAD Maja MekGvineja je u utorak izjavila da je Bajdenov predlog budžeta od 5,8 biliona dolara "razvod od stvarnosti" i da nije "pravi plan" za postizanje smanjenja deficita.

- Sve Bajdenove ekonomske pretpostavke su uveliko zastarele, što znači da ne odražavaju visok nivo inflacije. Budžet je kasnio već sedam nedelja. Ne znam zašto nisu ažurirali ekonomske brojke, ali to već znači da je izgrađen na temeljima koji nisu realni.

Nastavila je da kritikuje Bajdena koji ne uživa ni blizu podršku koju je imao na početku mandata.
 

Watch the latest video at foxbusiness.com

 

- Trilioni dolara za klimu... Ostale stvari nisu uključene i prihodi koji bi trebalo da budu finansirani, a nisu tu, iako to bi bilo još više povećanja poreza. U ovom trenutku, budžet se odvaja od stvarnosti.

Bajdena čeka pakao nakon usvajanja Saveznog budžeta

Savezni budžet američkog predsednika za 2023, koji je objavljen u ponedeljak, predviđa povećanje poreza za ultra-bogate i korporacije, uz obezbeđivanje više milijardi dolara nove potrošnje za Ministarstvo odbrane i Ministarstvo pravosuđa.

U predlogu prosleđenom Kongresu propagira se smanjenje deficita federalnog budžeta za više od 1.000 milijardi dolara u narednih 10 godina. 

Predviđa se da to bude delom ostvareno podizanjem stope poreza na dobit preduzeća sa 21 na 28 posto, što je stopa koju favorizuju progresivne demokrate, ali se tome protive umerenjaci koji su ključni u toj stranci.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike