Američki diplomata reagovao: Džo Bajden je opasnu situaciju učinio još opasnijom!

27.03.2022

09:33

0

Ričard Has predložio šta bi trebalo Bela kuća da uradi

Američki diplomata reagovao: Džo Bajden je opasnu situaciju učinio još opasnijom!
Vladimir Putin i Džo Bajden - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

Izjava američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je prilikom govora u Varšavi rekao da ruski lider Vladimir Putin "ne može da ostane na vlasti", izazvala je oštre kritike veterana američke diplomatije Ričarda Hasa.

Bajdenova izjava je "tešku situaciju učinila još težom, a opasnu situaciju još opasnijom", objavio je Has na Tviteru. On je, inače, predsednik američkog Veća za međunarodne odnose.

- To je očigledno. Ono što je manje očigledno je kako poništiti nastalu štetu. Sugerišem da predsednikovi glavni saradnici kontaktiraju svoje kolege u Rusiji i daju im do znanja da je Amerika spremna da pregovara s ovom ruskom vladom - poručio je Has.

Komentarisao je i intervenciju Bele kuće, koja je odmah nakon Bajdenovog govora u Varšavi poručila da "predsednik nije pozvao na promenu režima u Moskvi".

- Reakcija Bele kuće verovatno neće proći. Putin će to videti kao potvrdu svega onoga u šta je verovao sve ovo vreme. Veliki propust zbog kojeg raste rizik da će rat potrajati i postati još gori - napisao je Has.

Blinken: SAD nemaju strategiju promene režima u Rusiji

Sjedinjene Američke Države nemaju strategiju promene režima u Rusiji, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken novinarima.

Saul Loeb/Pool via AP
 

- Mislim da je predsednik, što je sinoć pojasnila i Bela kuća, rekao da Putin ne može da bude ovlašćen da se upušta u rat ili agresiju protiv Ukrajine ili bilo koga drugog - poručio je Blinken tokom posete Jerusalimu.

- Kao što znate, i kao što ste nas čuli više puta da govorimo, mi nemamo strategiju promene režima u Rusiji ili bilo gde drugde - kazao je američki državni sekretar.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike