Predsednik SAD u Poljskoj pozvao na smenu Putina! Moskva odgovorila: "To nije na Bajdenu da odlučuje! Predsednika Rusije biraju Rusi"

26.03.2022

20:30

0

Bajden je iskoristio govor u glavnom gradu Poljske da glasno brani liberalnu demokratiju i vojnu alijansu NATO

Predsednik SAD u Poljskoj pozvao na smenu Putina! Moskva odgovorila: "To nije na Bajdenu da odlučuje! Predsednika Rusije biraju Rusi"
Copyright Putin i Bajden/Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky/Sergei Ilyin, Sputnik, Kremlin

Predsednik SAD Džozef Bajden pozvao je danas na smenu predsednika Rusije Vladimira Putina, rekavši: "Za ime Boga, ovaj čovek ne može da ostane na vlasti".

Bajden je iskoristio govor u glavnom gradu Poljske da glasno brani liberalnu demokratiju i vojnu alijansu NATO, a takođe, je rekao da Evropa mora da se očeliči za dugu borbu protiv ruske agresije, preneo je AP.

On je pozajmio reči pape Jovana Pavla II rođenog u Poljskoj i citirao poljskog disidenta i bivšeg predsednika Leha Valensu, upozorivši da Putinova invazija na Ukrajinu preti da donese decenije ratovanja.

- U ovoj borbi ne treba da imamo iluzije. Ova borba neće biti završena u narednim danima, niti mesecima, rekao je Bajden.

On je istakao da se ljudi "moraju pripremiti za dugu borbu koja je pred nama".

Potparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas opasku američkog predsednika Džozefa Bajdena da Vladimir Putin "ne može da ostane na vlasti", rekavši da Rusi biraju ko će biti njihov lider.

Upitan da prokomentariše Bajdenovu izjavu, Peskov je rekao za Rojters: "To nije na Bajdenu da odlučuje. Predsednika Rusije biraju Rusi".

Bela kuća negira

Američki predsednik Džo Bajden nije pozivao na promenu režima u Rusiji kada je rekao da predsednik te zemlje ne može da ostane na vlasti, rekao je danas zvaničnik Bele kuće,

- Predsednik je mislio da Putinu ne sme da bude dozvoljeno da ima vlast nad susedima ili regionom. On nije govorio o Putinovoj vlasti u Rusiji niti smeni režima, rekao je zvaničnik.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike