„Nemoguće je da nas bace na kolena": Putinova poruka Belorusiji odjeknula svetom, najavio ono čega se Zapad plaši

02.04.2022

15:42

0

U čestitki povodom Dana jedinstva ruski lider je poželeo susednoj zemlji još produktiuvniju saradnju sa Moskvom

„Nemoguće je da nas bace na kolena": Putinova poruka Belorusiji odjeknula svetom, najavio ono čega se Zapad plaši
lukašenko-putin - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da se njegova zemlja i Belorusija suočavaju sa spoljnim pritiskom bez presedana i istakao da najbolji odgovor na, kako je naveo, "neprijateljske akcije" treba da bude jačanje integracija.

Putin je, u čestitki Belorusiji povodom Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, istakao da su u poslednje vreme Moskva i Minsk suočeni sa nezabeleženim spoljnim pritiskom.

- Siguran sam da najbolji odgovor na neprijateljske akcije jednog broja država treba da bude svestrano jačanje rusko-beloruskih veza, jačanje uzajamno korisnih integracionih procesa i bilateralna saradnja u svim oblastima - istakao je ruski lider u čestitki, prenosi RIA Novosti.

Putin je dodao da je posebno važna koordinacija napora na međunarodnoj sceni i jačanje odbrambenog potencijala Rusije i Belorusije.

Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
Vladimir Putin

Kako je saopštila pres-služba Ambasade Rusije u Belorusiji, ruski ambasador Boris Grizlov pročitao je Putinovu čestitku na svečanom obeležavanju Dana jedinstva naroda Belorusije i Rusije, u Boljšoj teatru za operu i balet u Minsku.

„Nemoguće je da nas bace na kolena"

Ambasador Rusije u Belorusiji Boris Grizlov izjavio je da sankcije Zapada neće baciti Moskvu i Minsk na kolena.

- Što se tiče sankcija takozvanog kolektivnog Zapada, koji smatra da će nas na taj način baciti na kolena – to je u principu nemoguće. Naši narodi će se sve više težiti ka integraciji - rekao je on.

Grizlov je ocenio da se između Rusije i Belorusije širi ekonomska saradnja, dok industrijska kooperacija postaje još jača.

- Sve ove godine tokom kojih gradimo Saveznu državu pokazuju da su naši narodi prijateljski i duhovno bliski. Imamo zajednička načela, kako u kulturi, tako i u obrazovanju. Programi integracije će doprineti da se životni standard građana poveća - rekao je on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike