Putin o zabrani Dostojevskog na Zapadu: Nije počelo juče...

25.03.2022

13:36

0

Danas pokušavaju da ukinu celu hiljadugodišnju državu, naš narod, govorim o progresivnoj diskriminaciji svega što je povezano sa Rusijom - zaključio je Putin.

Putin o zabrani Dostojevskog na Zapadu:  Nije počelo juče...
Tan2022-3-25_7234703_7 - Copyright Sergei Guneyev/Sputnik Pool Photo via AP

Ruski lider Vladimir Putin sastao se sa dobitnicima Predsedničkih nagrada za mlade umetnike, književnost i umetnost za decu i mlade 2021.

Govoreći o izbacivanju Dostojevskog iz spiska literature na pojedinim obrazovnim ustanpvam u Evropi, Putin je rekao da su na Zapadu zabranjeni ruski pisci i knjige, i da je u Rusiji ovo nemoguće zamisliti.

- Kod nas nema mesta etničkoj netrpeljivosti. Na Zapadu cveta takozvana "kultura otkazivanja", ostrakizam i potiskivanje činjenica koje se ne uklapaju u njihove šablone - poručio je ruski predsednik.

 Pratite dešavanja u Ukrajini čitajući naš blog 

Predsednik Rusije je izrazio ogorčenje zbog pogrešnog predstavljanja činjenica o Drugom svetskom ratu u holivudskim i japanskim udžbenicima.

- Nije počelo juče... Iznova i iznova u Holivudu su bili filmovi u kojima je američka vojska nazvana jedinim pobednikom nacizma... doprinos Crvene armije se jednostavno ne pominje - napomenuo je on.

Prema njegovim rečima, u Japanu, na dan sećanja na žrtve Hirošime i Nagasakija, ili stidljivo ćute ko je bacio bombe na ove gradove, ili pišu sasvim očigledne gluposti, kažu, to su uradili "apstraktni saveznici".

- Danas pokušavaju da ukinu celu hiljadugodišnju državu, naš narod, govorim o progresivnoj diskriminaciji svega što je povezano sa Rusijom - zaključio je Putin.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike