SAD povukle ratne brodove iz Crnog mora, pao dogovor oko plaćanja u rubljama? (FOTO)

30.03.2022

21:48

0

Pratite iz minuta u minut sva dešavanja sa istoka Evrope u našem blogu

SAD povukle ratne brodove iz Crnog mora, pao dogovor oko plaćanja u rubljama? (FOTO)
rat ukrajina (18a) - Copyright 24sedam/AP Photo

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 35.dan.

Ukrajinske snage i dalje granatiraju gradove Donbasa. Iz Marijupolja je bez učešća Ukrajine evakuisano više od 108 hiljada stanovnika. U samom gradu se nastavljaju borbe protiv nacionalističkih ukrajinskih trupa. U utorak su u Istanbulu održani pregovori Rusije i Ukrajine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju građanima istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Šta dosad znamo o sukobu?

- 35. dan ruske oslobodilačke vojne operacije u oblasti Donbas

- Rusi osvojili predgrađe Marijupolja

- Putin predložio ukrajinskim vojnicima da predaju oružje

- Bajden bio u Poljskoj

- Britanski premijer Džonson nudi pomoć ukrajinskom predsedniku, Kina ostaje pri odluci da ne osudi rusku oslobodilačku akciju 

- Rusija prvi put upotrebila sistem „Kinžal"

- Pregovori Rusije i Ukrajine „na pola puta"

- Sankcije uvedene protiv Rusije privremene

- NATO za sada ne reaguje, postavljene trupe na istoku Evrope

 

Pratite 24sedam BLOG uživo...

22.55 SAD stavile na crnu listu 73 aviona Boinga

SAD su stavile na crnu listu dodatna 73 aviona Boinga koji su nedavno leteli u Rusiju kršeći novouvedenu kontrolu izvoza, prenosi Rojters. Među njima su i avioni avio-kompanija Aeroflot, Pobeda, Rossiia, S7 Airlines, Utair i drugih.

22.30 Pentagon: SAD su povukle ratne brodove iz Crnog mora zbog događaja u Ukrajini

- Smatrali smo pametnim da tako postupimo, kada smo videli da je invazija neminovna. Hteli smo da damo do znanja da SAD ne žele da provociraju konflikt nekom odlukom o raspoređivanju snaga, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

On je dodao i da ne zna kada će se američki brodovi vratiti uz Crno more.

21.43 - Pentagon: Moskva sklonila manje od 20 odsto vojske oko Kijeva

Rusija je počela da repozicionira manje od 20 odsto svojih snaga koje su bile raspoređene oko Kijeva, saopštio je danas Pentagon.

21.20 - Evropa ipak neće morati da plaća ruske energente u rubljama?

20.00 - Gugl analitičari: Ruski hakeri pokušali da probiju NATO mreže

Ruski hakeri su nedavno pokušali da probiju bezbednosne mreže NATO i oružanih snaga pojedinih istočnoevropskih država, saopštila je danas Guglova analitička grupa za pretnje.

19.50 - Podoljak: Ukrajina vidi Abramoviča kao efikasnog posrednika

Ukrajina vidi ruskog biznismena Romana Abramoviča kao efikasnog posrednika između Kijeva i Moskve koji pomaže u sprečavanju nesporazuma između dve strane, izjavio je danas ukrajinski pregovarač Mihail Podoljak.

18.07 - Bratislava: Rusija da smanji osoblje u ambasadi za 35 ljudi

Slovačka je naredila ruskoj ambasadi da smanji broj svog osoblja za 35 ljudi, saopštio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Slovačke, ističući pritom, kako je rekao, "neprihvatljivo" ponašanje jednog ruskog diplomate.

18.04 - Putin i Šolc o prelasku na plaćanje gasa u rubljama

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora obavestio nemačkog kancelara Olafa Šolca o opravdanost odluke o prelasku na plaćanje gasa u rubljama, navodeći da se promena u plaćanju gasa uvodi zbog toga što su zemlje članice EU zamrzle devizne rezerve Banke Rusije, saopštio je danas Kremlj.

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

17.55 - Konašenkov: Pregrupisavanje ruskih snaga, cilj je oslobođenje Donbasa

Ruske oružane snage se pregrupišu kako bi udvostručile napore u prioritetnim oblastima i fokusirale se na završetak operacije oslobađanja Donbasa, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

"Svrha pregrupisavanja ruskih oružanih snaga je da se udvostruče napori u prioritetnim oblastima i prvenstveno da se završi operacija potpunog oslobađanja Donbasa," poručio je Konašenkov, prenosi agencija TAS S.

17.03 - Džonson: Cilj Britanije nije promena režima u Rusiji

Cilj Ujedinjenog Kraljevstva nije promena režima u Moskvi ili smena predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson, precizirajući da je namera Londona da zaštiti Ukrajince.

16.28 - Velika Britanija odbila da plati za ruski gas u rubljama

Velika Britanija ne razmatra mogućnost plaćanja ruskog gasa u rubljama, izjavio je predstavnik britanskog premijera Borisa Džonsona za britanski „Rojters“.

- Britanski ministar za biznis, energetiku i industriju Kvasi Kvarteng je sa svojim kolegama jasno stavio do znanja da neće biti plaćanja u rubljama - rekao je sagovornik.

Pixabay
 

On je naveo i da je moguće zaoštravanje sankcija na temu ograničenja pristupa SVIFT sistemu ruskim bankama.

16.07 - Moskva: U pisanim predlozima Ukrajine i odustajanje od NATO

Pisani predlozi Ukrajine koji su predati Rusiji u Istanbulu sadrže tačke o odustajanju Kijeva od članstva u NATO i od nuklearnog oružja, izjavio je šef ruske delegacije Vladimir Medinski televiziji „Rusija 24".

- Juče su kijevske vlasti prvi put u poslednjih nekoliko godina izrazile spremnost da se dogovore sa Rusijom. Oni su nam predali napisane na papiru principe potencijalnog budućeg sporazuma koji predviđa: odustajanje od stupanja u NATO, neblokovski status Ukrajine, odustajanje od nuklearnog oružja i drugog oružja masovnog uništenja - saopštio je Medinski, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, predlozi Ukrajine sadrže i odustajanje od raspoređivanja stranih vojnih baza i vojnih kontingenata, kao i obavezu o održavanju vojnih vežbi samo uz dogovor sa državama-garantima, među kojima će biti i Rusija.

15.33 - Zelenski traži zatvaranje evropskih luka za ruske brodove

Ukrainian Presidential Press Office via AP
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas u parlamentu Norveške da bi ta država kao i zemlje EU trebalo da zatvore svoje morske luke za ruske brodove.

- Države Evropske Unije, a nadam se i Norveška, treba da zabrane ruskim brodovima da koriste evropske luke sve dok ruska vojska blokira naša pristaništa - rekao je Zelenski putem video-linka iz Ukrajine, preneo je Rojters.

15.26 - Ruska pravoslavna crkva poslala u Ukrajinu više od 100 tona humanitarne pomoći

Više od 100 tona humanitarne pomoći Ruska pravoslavna crkva je poslala u Ukrajinu - u Hersonsku, Zaporošku, Harkovsku oblast, kao i u DNR i LNR.

15.14 - Oko 96 miliona evra će biti blokirano za račun ruskih pravnih i fizičkih lica u Nemačkoj u okviru uvedenih sankcija, javlja televizija ARD.

14.44 - Moravjecki: Poljska prestaje da koristi ruski ugalj i naftu

AP Photo/Thibault Camus
Mateuš Moravjecki

Poljska planira da uvede embargo na uvoz ruskog uglja do maja i da prestane da koristi rusku naftu do kraja godine, izjavio je danas premijer Mateuš Moravjecki.

Poljska želi da njene evropske kolege dogovore zabranu uvoza za rusku nafte, ugalj i gas u celom bloku, ali Nemačka i neke druge države EU koje se snažno oslanjaju na rusku energiju usprotivile su se toj odluci.

14.28 - Kuleba: Nemačka nije spremna da podnese ekonomsku žrtvu

Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba kritikovao je Nemačku što nije spremna da podnese ekonomsku žrtvu.

- Pojedine zapadne države su savršene u tome da traže izgovore - kazao je Kuleba

13.35 - Norveška donirala još oružja Ukrajini

Norveška je donirala još oružja Ukrajini kako bi pomogla zemlji da se odbrani od ruske vojne operacije, saopštilo je danas norveško ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, najnovija pošiljka, koja je već završena, sastoji se od 2.000 protivtenkovskog oružja M72, čime je ukupan broj oružja M72 koje je Norveška donirala Ukrajini sada 4.000, prenosi agencija Rojters.

AP Photo/Efrem Lukatsky
 

13.20 - DNR: Raketiran Donjeck, dve osobe poginule, četiri povređene

Dve osobe su poginule, a četiri su povređene kada je granata pogodila krov kuće u Donjecku, saopštio je danas štab Teritorijalne odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

- Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije DNR, evakuisano je 29 osoba iz kuće u ulici Pinter, dvoje od njih su bili deca. Jednoipogodišnjak je hitno prevezen u lokalnu bolnicu. Prema operativnim informacijama, usled urušavanja krova, dve osobe su poginule, a četiri su povređene - navodi štab na Telegramu, prenosi agencija TASS.

13.14 - DNR: Naše snage oslobodile su 55-60 odsto teritorije republike

Snage DNR uspele su da oslobode otprilike 55-60 odsto teritorije republike, saopštio je lider DNR Denis Pušilin.

Operacija oslobođenja DNR se ubrzava, rekao je on za televiziju „Rusija 1“, dodajući da je ipak rano govoriti o konkretnim vremenskim rokovima završetka.

Prema rečima Pušilina, sada može da se kaže da samo podeljene grupe nacionalističkih bataljona mogu da se kreću po određenim delovima Marijupolja i da se sprovodi čišćenje.

12.47 - LNR: Tokom udara ukrajinskih snaga u Lugansku poginuo vojnik Narodne milicije

Generalno tužilaštvo LNR saopštilo je da je tokom jutarnjeg udara ukrajinskih snaga bezbednosti „Točka-U“ u Lugansku (fragmenti na fotografiji) poginuo jedan od vojnika Narodne milicije. Кako je saopšteno iz resora, raketa je lansirana iz Severodonjecka.

 

12.45 - Uhvaćeno 60 ukrajinskih neonacista

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je da je uhapsila 60 pristalica, kako je navedeno, ukrajinske „neonacističke” organizacije i da je zaplenjeno oružje u 23 regiona širom Rusije, prenosi Rojters pozivajući se na ruske medije.

Kako je saopšteno, FSB je ranije identifikovao navodnu organizaciju kao MKU, a ruska državna televizija je u decembru saopštila da ta skraćenica znači „Manijaci. Kult ubistva", navodi Rojters.

12.37 - Peskov: Pregovori nisu značajno napredovali

Rusija nije primetila ništa što bi moglo da ulije nadu da će uskoro doći do konačnog razrešenja sukoba u Ukrajini, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, osvrćući se na jučerašnje pregovore u Istanbulu.

Kremlj je danas pozdravio činjenicu da je Kijev u pisanoj formi izneo svoje zahteve za okončanje sukoba u Ukrajini, ali i ocenu da se još ne nazire rešenje, navodi Rojters.

12.09 - Britanija izdala 25.500 viza ukrajinskim izbeglicama

Britanska vlada danas je saopštila da je izdala 25.500 viza Ukrajincima, u okviru plana za dovođenje izbeglica nakon početka ruske vojne operacije u ovoj zemlji krajem prošlog meseca.

Podaci Ministarstva unutrašnjih poslova pokazuju da je 22.800 viza izdato u okviru plana za porodice, koji omogućava ukrajinskim kandidatima da se pridruže članovima porodice u Velikoj Britaniji, dok je 2.700 realizovano u okviru programa sponzorstva koja dozvoljava izbeglicama da uđu nakon što imenuju sponzora koji će da ih primi, prenosi Rojters.

12.07 - Medvedev: Sankcije se Zapadu vraćaju kao bumerang

Yulia Zyryaniva, Sputnik, Government Pool Photo via AP
 

Dosadašnji finansijski sistem neće opstati, previše su se iskompromitovali njegovi bivši garanti. Nastupa era regionalnih valuta, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev, objasnivši da se "paklene“ sankcije protiv Rusije Zapadu vraćaju kao bumerang i da se čini da će u Evropi početi recesija koja se može proširiti na ceo svet.

- Samo nekoliko nedelja nakon uvođenja "paklenih" sankcija protiv Rusije očekivano se razjasnilo da se one vraćaju Zapadu kao bumerang - napisao je on na svom Telegram kanalu.

11.50 - Stoltenberg: Ukrajina treba samostalno da odluči da li će pristupiti NATO ili ostati neutralna

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da Ukrajina mora samostalno da odluči da li će postati kandidat za članstvo u Alijansi ili će se pridržavati neutralnog statusa.

- Poštujemo sve odluke suverenog i nezavisnog naroda, bez obzira na to da li predlaže svoju kandidaturu za članstvo ili ne. Ukrajina takođe mora da odluči o svom eventualnom neutralnom statusu. Ali napominjem da još ne govorimo o odluci, već o nameri - rekao je Stoltenberg u intervjuu za francuski list "Mond".

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ranije je izjavio da je došlo vreme da se prizna da Ukrajina neće postati članica NATO-a.

AP Photo/Virginia Mayo
Jens Stoltenberg

11.35 - Rusija se obratila Međunarodnom komitetu Crvenog krsta zbog mučenja ratnih zarobljenika

Crveni krst Rusije, nakon snimaka mučenja ruskih vojnika, traži od Međunarodnog komiteta Crvenog krsta da pozove strane da se pridržavaju osnovnih normi međunarodnog humanitarnog prava, izjavio je za Sputnjik predsednik CK Rusije Pavel Savčuk.

- Misija Crvenog krsta Rusije je da olakša patnju ljudi, zaštiti njihove živote i zdravlje i obezbedi poštovanje ljudske ličnosti u svim slučajevima. S obzirom na video-snimke koji kruže internetom, a na kojima su vojnici ukrajinske vojske koji muče ruske zatvorenike, Crveni krst Rusije se obratio Međunarodnom komitetu Crvenog krsta. Smatramo ove radnje neprihvatljivim i tražimo od naših kolega iz Međunarodnog komiteta CK da pozovu strane da se pridržavaju osnovnih principa i normi utvrđenih međunarodnim humanitarnim pravom - rekao je Savčuk.

11.33 - Pucano na selo Staromihajlovka u DNR

Ukrajinske trupe pucale su u 12.02 (11.02 po srednjoevropskom) na selo Staromihajlovka u DNR, ispalivši osam mina kalibra 120 mm, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu prekida vatre.

11.12 - Ministarstvo odbrane Rusije pokazalo je detaljan video onoga što je ostalo od uništenog ukrajinskog raketnog sistema S-300

11.03 - Granatirana Jasinovata u DNR

Ukrajinske trupe su u 10.43 (po srednjoevropskom vremenu) granatirale grad Jasinovata u DNR. Ispaljeno je pet granata kalibra 122 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

10.50 - Rusi „Iskanderima" uništili dva ukrajinska skladišta naoružanja, oboren i suhoj su-24

Vojska Rusije uništila je operativno-taktičkim raketnim sistemom „Iskander“ dva velika skladišta ukrajinskog raketno-artiljerijskog naoružanja u selu Kamenka u Donjeckoj oblasti, izjavio je na redovnom brifingu portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Takođe, visokopreciznim raketama vazdušnog lansiranja uništena su velika skladišta goriva u rejonima Starokonstantinov i Hmeljnicki, odakle se gorivo isporučivalo za oklopna vozila ukrajinskih trupa u Donbasu, dodao je Konašenkov.

Portparol je istakao da je ruski vojni avion u vazdišnom boju oborio avion Su-24 Oružanih snaga Ukrajine u Rovnjenskoj oblasti u blizini ukrajinsko-beloruske granice.

09.47 - Više od 300 granata i mina ispaljeno na DNR

Ukrajinske trupe ispalile su više od 300 granata i mina na teritoriju Donjecke Narodne Republike, uključujući i iz sistema „Grad“, saopštila je u sredu Narodna milicija DNR.

- Neprijatelj je tokom proteklog dana ispalio više od 300 granata i mina iz višecevnih raketnih sistema BM-21 „Grad“ kalibra 122 mm, topova kalibra 152 mm i 122 mm i minobacača kalibra 120 mm - navodi se u saopštenju Narodne milicije na Telegramu.

AP Photo/Rodrigo Abd
 

09.45 - Vereščuk: Rizik od eksplozije municije u Černobilju

Ukrajinske oružane snage saopštile su da postoji opasnost od eksplozije municije u nuklearnoj elektrani u Černobilju i da ruske snage, koje su zauzele elektranu, moraju da se povuku iz tog područja, izjavila je danas zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk.

Ona je navela i da je Ukrajina zatražila od Rusije na jučerašnjim razgovorima da dozvoli uspostavljanje 97 humanitarnih koridora do najteže pogođenih gradova i sela u Ukrajini, prenosi agencija Rojters.

- Zahtevamo da Savet bezbednosti UN odmah preduzme mere za demilitarizaciju černobiljske ekskluzivne zone i uvede specijalnu misiju UN kako bi se eliminisao rizik od ponavljanja nuklearne katastrofe - izjavila je Vereščuk.

09.15 - Bi-Bi-Si: Eksplozije nedaleko od Kijeva

U blizini Kijeva jutros su ponovo odjekivale eksplozije, javlja BBC. Britanski javni servis navodi da je dan u glavnom gradu Ukrajine počeo sirenama za uzbunu, nakon čega su se čule glasne eksplozije iz pravca predgrađa.

Vibracije su se, kako se dodaje, osetile i u centru Kijeva.

AP Photo/Vadim Ghirda
 

Dopisnik BBC-a koji se nalazi u Kijevu napisao je na Tviteru da se sa rubova grada čuju zvuci artiljerije.

8.44 - Deset granata ispaljeno na Jelenovku

Ukrajinske snage su u 9.15 (8.15 po srednjoevropskom vremenu) ispalile deset granata kalibra 122 mm na Jelenovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

8.30 - DNR: Ukrajinske trupe granatirale Gorlovku, dvoje mrtvih

Ukrajinske trupe granatirale su Gorlovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši 20 granata iz automatskog bacača granata, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

U noćnom napadu na Gorlovku poginule su dve osobe, dodaje se u saopštenju.

Gorlovka se nalazi 50 kilometara severno od Donjecka, u gradu se nalazi hemijski koncern

„Stirol“ i preduzeća za iskopavanje uglja. Gorlovka je jedno od najvećih naselja u DNR i pod kontrolom republike nalazi se od 2014. godine. Pre početka sukoba u Donbasu, u Gorlovki je živelo više od 250 hiljada ljudi.

8.00 - UN: Zbog sukoba u Ukrajini cena hrane globalno raste

AP Photo
 

Rat u Ukrajini će imati globalni uticaj „veći od svega što smo videli od Drugog svetskog rata“ i naneće štetu svetskoj bezbednosti hrane, jer se mnogi ukrajinski poljoprivrednici, umesto da proizvode značajnu količinu pšenice za svet, sada bore protiv Rusije, izjavio je direktor Svetskog progama za hranu UN (WFP) Dejvid Bizli.

Bizli je u obraćanju pred Savetom bezbednosti UN naveo i da „ionako visoke cene hrane trenutno vrtoglavo rastu", prenosi britanski Gardijan.

7.25 - UN: U Marijupolju bi moglo da bude na hiljade civilnih žrtava

Šefica misije Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Ukrajini Matilda Bogner izjavila je da bi u Mariupolju moglo da bude na hiljade civilnih žrtava od početka bombardovanja tog grada.

Ona je za Rojters u utorak rekla da misija nema preciznu procenu, ali da radi na prikupljanju više informacija.

Kancelarija UN za ljudska prava potvrdila je da je 1.179 civila ubijeno i 1.860 ranjeno širom Ukrajine od početka sukoba u toj zemlji.

Bogner je prošle nedelje na brifingu rekla da su posmatrači UN dobili više informacija o masovnim grobnicama u Mariupolju, uključujući i onu u kojoj se činilo da se nalazi 200 tela.

- Što se tiče masovnih grobnica, zapravo smo sada odlučili da to nazovemo improvizovanim grobnicama - kazala je ona.

7.15 - Ukrajina tvrdi: Broj poginulih u Nikolajevu porastao na 12, ranjene 33 osobe

Broj poginulih u raketnom napadu na sedište regionalne uprave u gradu Nikolajev na jugu Ukrajine, porastao je na 12, dok su 33 osobe povređene, saopštile su danas hitne službe.

- Ispod ruševina je izvučeno 12 tela, a 33 osobe su povređene - navela je hitna služba na Telegramu, prenosi Gardijan.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski juče je izjavio da je sedam osoba poginulo u raketnom napadu na sedište regionalne uprave u Nikolajevu, a da su ranjene 22 osobe.

Tanjug/AP Photo/Felipe Dana)
 

7.00 - Pentagon: Rusija počela da pomera mali broj vojnika oko Kijeva

Rusija je počela da pomera veoma mali broj vojnika sa položaja oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva, saopštio je Pentagon u utorak, uz ocenu da je to više bila promena položaja nego povlačenje ili povlačenje iz rata.

Portparolka Bele kuće Kejt Bedingfild je saopštila da Rusija preraspoređuje svoje trupe u Ukrajini, a ne povlači ih, prenosi agencija Rojters.

- Da li je bilo nekih pomeranja nekih ruskih jedinica iz Kijeva u poslednjem danu ili tako nešto? Da, mislimo da jeste. Mali broj - rekao je portparol Pentagona DŽon Kirbi na brifingu za novinare:

- Verujemo da je ovo repozicioniranje, a ne pravo povlačenje, i da svi treba da budemo spremni na veliku ofanzivu na druge oblasti Ukrajine. To ne znači da je pretnja Kijevu gotova -  poručio je Kirbi.

6.55 - Ukrajinska granata pogodila stambenu zgradu u Donjecku

Tokom noćnog granatiranja Donjecka zabeležen je direktan pogodak ukrajinske granate u stambenu zgradu, koja je delom uništena, saopštio je gradonačelnik ovog grada Aleksej Kulemzin.

Tanjug/AP Photo/Felipe Dana)
 

6.50 - Ukrajinske snage granatirale Mihajlovku i Pantelejmonovku

Ukrajinske trupe su jutros u 6.15 granatirale Mihajlovku i Pantelejmonovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši ukupno 12 granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Takođe je granatiran Kirovski rejon Donjecka na koji je ispaljeno deset granata kalibra 122 milimetra, dodaje se u saopštenju.

6.40 - Ispalili raketu iz sistema „Točka U" 

Ukrajinske snage ispalile su raketu iz raketnog sistema „Točka U“ na Lugansk, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Bonus svideo

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike