Zarobljeni ukrajinski vojnici priznali: Kijev je naredio režiranje snimaka masovnih ubistava civila?

29.03.2022

19:55

0

Prema rečima ruskog general-pukovnika, poseban cinizam leži u tome što prilikom izvršenja takvih naredbi ekstremisti ne štede ni žene, ni starce, ni decu

Zarobljeni ukrajinski vojnici priznali: Kijev je naredio režiranje snimaka masovnih ubistava civila?
Vojska u Kijevu - Copyright AP Photo/Vadim Ghirda

Ukrajinske vlasti naložile su ekstremističkim bataljonima da režiraju montirane video-snimke o pljački i masovnim ubistvima koje, navodno, izvode ruski vojnici, saopštio je načelnik Nacionalnog Centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

- Prema svedočenju ukrajinskih vojnika koji su se predali, u ekstremističkim bataljonima sistematski stižu naredbe od kijevskih vlasti da pripremaju montirane vide-snimke o zverstvima i masovnim ubistvima civila, pljački i uništavanju socijalne infrastrukture, koje su, navodno, počinili ruski vojnici - izjavio je Mizincev, a prenosi Sputnjik.

Prema rečima general-pukovnika, poseban cinizam leži u tome što prilikom izvršenja takvih naredbi ekstremisti ne štede ni žene, ni starce, ni decu.

- Svrha takvih materijala je stvaranje negativne informacione pozadine oko izvođenja specijalne vojne operacije Oružanih snaga Rusije - dodao je on.

Istovremeno, naglasio je Mizincev, većina stanovništva Ukrajine pokušava da se evakuiše u Rusiju.

Tako su tokom proteklog dana zvanične strukture Ruske Federacije raznim kanalima primile 1.734 zahteva za evakuaciju u Rusiju.

- Ukupno ih je u bazi podataka 2.732.405 iz 2.118 naselja u Ukrajini - naglasio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sputnjik

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike