Zaharova reagovala na pravdanje Bele kuće: Nadamo se da Bajdenova emotivna stanja neće dovesti svet na ivicu katastrofe

29.03.2022

14:13

0

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova strahuje da bi predsednik SAD mogao da učini nešto nepopravljivo

Zaharova reagovala na pravdanje Bele kuće: Nadamo se da Bajdenova emotivna stanja neće dovesti svet na ivicu katastrofe
Marija Zaharova - Copyright AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Moskva se nada da emotivnost američkog predsednika Džozefa Bajdena, kojoj je Bela kuća pripisala njegove oštre izjave na račun ruskog predsednika Vladimira Putina, neće odvesti svet na ivicu katastrofe, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je rekla da se nada da takve emocije neće dovesti do toga da pod njihovim uticajem američki predsednik učini nešto nepopravljivo i opasno za ceo svet, prenosi RIA Novosti.

- Ako kažu da su to emocije, shvatate da to počinje da prevladava nad razumom, profesionalizmom, logikom - ocenila je Zaharova.

Dodala je da se, bez obzira na to kako je došlo do takvih izjava, nada da takva emotivna stanja neće dovesti svet na ivicu katastrofe.

Bajden je, završavajući u subotu posetu Evropi govorom u Varšavi, rekao da Ukrajina „nikada neće biti pobeda za Rusiju" i da ruski lider Vladimir Putin „ne može da ostane na vlasti".

Moskva je oštro reagovala na tu Bajdenovu izjavu, a Bela kuća je kasnije saopštila da Bajden nije pozivao na smenu rukovodstva Ruske Federacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike