Telefonska veza prekinuta nakon sat vremena: Poznati detalji razgovora Putina i Makrona

29.03.2022

17:33

0

Prethodno je francuska televizija BFM izvestila da su predsednici Francuske i Rusije razgovarali danas telefonom, a da je razgovor trajao oko sat vremena

Telefonska veza prekinuta nakon sat vremena: Poznati detalji razgovora Putina i Makrona
BeFunky-collage - Copyright Kolaž/ Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/AP Photo/Francois Mori

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Emanuel Makron razgovarali su o razvoju situacije u vezi s Ukrajinom uključujući poslednju rundu pregovora u Istanbulu, saopštio je danas Kremlj.

Dodaje se da su Putin i Makron takođe razgovarali o odluci Rusije da zatraži isplate u rubljama za isporuku ruskog gasa Evropskoj uniji, prenosi agencija Rojters.

Kako navodi agencija Rojters, pozivajući se na Jelisejsku palatu, francuski predsednik je rekao Putinu da je nemoguće da se ruski gas plaća u rubljama.

Makron je razgovarao sa Putinom i o pitanjima organizovanja humanitarnih operacija radi evakuacije civila iz Marijupolja uz pomoć Grčke i Turske, prenosi TAS S.

Putin je rekao Makronu da će razmisliti o tom pitanju, a potom ga je detaljno izvestio o merama koje ruska vojska preduzima u cilju pružanja hitne humanitarne pomoći i osiguravanja bezbedne evakuacije civila, između ostalog i iz Marijupolja.

- Istaknuto je da u cilju rešavanja teške humanitarne situacije u tom gradu ukrajinske ekstremističke snage treba da prestanu da pružaju otpor i da polože oružje - navodi ruska strana.

Agencija „Frans pres“ istovremeno javlja da je Jelisejska palata nakon razgovora dvojice lidera konstatovala da je „nemoguće“ da se u ovoj fazi organizuje humanitarna operacija u Marijupolju.

Lideri su se dogovorili da nastave dalje kontakte.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike