Beže iz Ukrajine: Od pet srpskih vozača, četvoro ih je prešlo granicu sa Poljskom - držali ih na nišanu!

08.03.2022

07:35

0

Drama se privodi kraju

Beže iz Ukrajine: Od pet srpskih  vozača, četvoro ih je prešlo granicu sa Poljskom - držali  ih na nišanu!
Ilustracija - Copyright Danilo Polić/Privatna arhiva

Jutros u četiri sata srpski vozači i kamioni koji su bili na ukrajinsko poljskoj granici danima pušteni su u Poljsku i na putu su ka Srbiji, potvrdio je za Tanjug Neđo Mandić, predsednik Udruženja za međunarodni transport.


On je rekao da su četiri vozača sa četiri vozila konačno puštena u Poljsku, a prethodno su još jednom date garancije da će se uputiti ka Srbiji, te se oni nalaze na tom pravcu.

Od srpskih vozača i kamiona u Ukrajini ostaje još jedan kod Kijeva koji je pod skloništima.

Mandić kaže da za sada još ništa ne može da se uradi kako bi mu se pomoglo.

Vozač za 24sedam: Držali su nas na nišanu!

Danilo Polić/Privatna arhiva
 

Prethodne nedelje dvojica vozača iz Srbije Danilo Polić i Dejan Jovančić uspeli su da napuste Ukrajinu u kojoj su bili blokirani danima i pređu u Poljsku.

Danilo je osam dana proveo na prelazu Domanovo.

- Čim je proglašeno ratno stanje mi smo blokirani, ukrajinski graničari su nas zaustavili! Bili smo nas dvojica na ovom prelazu, Dejan i ja. Prvu noć sam spavao u kamionu, ali mi je sutradan rečeno da više nije bezbedno pa smo prebačeni u motel udaljen 20 kilometara - pričao je za naš portal Danilo.

Sagovornik je tada naveo da su njegov kolega i on bili posmatrani kroz nišran.

- Juče smo se vratili do naših kamiona, ali vojska drži granicu i bukvalno smo bili na nišanu. Naoružani carinici su im rekli da odemo odatle ili ćemo biti streljani - naveo je tada Danilo i dodao da im je gorivo izvučeno iz kamiona, kao i da nije mogao čak ni svoje stvari da uzme iz vozila.

Podsetimo vas na to da je poslednja vest  u vezi vozača iz Srbije, na granici sa Ukrajinom bila o petoroci vozača, koji su čekali da pređu granicu.

Četvorica na ukrajinsko-poljskom graničnom prelazu Jagodin i jedan u Semipolki nadomak Kijeva: Oni su 10 dana čekali da dobiju dozvolu za povratak u Srbiju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike