Decenijama su slušali da je ispod učionice krokodil: Sada je izložen, ali dva pitanja i dalje ostaju bez odgovora (VIDEO)

18.01.2022

12:12

0

Autor: 24sedam

Radnici ga pronašli sasvim slučajno

Decenijama su slušali da je ispod učionice krokodil: Sada je izložen, ali dva pitanja i dalje ostaju bez odgovora (VIDEO)
Profimedia

Ostaci krokodila, starog 120 godina, koji su pronađeni 2019. ispod jedne škole u Velšu, biće predstavljeni na izložbi.

Pre skoro tri godine, u školi u Rondi su izvođeni radovi, kada su majstori ispod poda učionice naišli na neočekivani prizor.

U septembru 2019. godine započeta je restauracija skeleta.

Odbornica Džoj Roser, zadužena za pitanja obrazovanja, opisala je priču kao "apsolutno neverovatnu".

- To je bila poslednja stvar koju su radnici mislili da će naći ispod učionice. Srećna sam što je konzervacija završena i da će legendarni krokodil moći ponosno da bude izložen - dodala je.

Nakon otkrića skeleta, direktor škole Nil Pajk je rekao da je dugo slušao o glasinama.

- Čuo sam priče da su roditelji i školsko osoblje zakopali krokodila ispod škole između dva svetska rata. Mislio sam da su to izmišljotine i nisam se mnogo obazirao na to sve do četvrtka ujutro kad sam otišao da proverim građevinske radove u školi. Na podu hodnika ležao je krokodil - rekao je tada.

Veruje se da je krokodila školi poklonio jedan lokalni vojnik posle Prvog svetskog rata. On ga je u Vels doneo kao suvenir. Jedno vreme je bio izložen, međutim, misteriozno je nestao. 

Odakle potiče i kada je završio ispod učionice ostaje misterija.

Profimedia
 

Pošto je dugo bio nezaštićen, krokodil je bio u lošem stanju. Nedostajali su mu i zubi, a telo je zamrznuto i očišćeno od buba i prljavštine. Nakon toga je osušen i stvoren je modul koji treba da oponaša njegov oblik tela.

Učenici su bili veoma uzbuđeni što mogu da vide krokodila koji je decenijama bio zakopan ispod njihove škole.

 

BONUS VIDEO

24sedam TV

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti