Jezivo! Američki senator otvoreno poziva na ubistvo Putina: "Ima li uspešnijeg pukovnika Štaufenberga u ruskoj vojsci?" (VIDEO)

04.03.2022

06:23

0

Toliko o miroljubivosti Zapada, posebno Vašingtona koji dozvoljava svojim visokim funkcionerima ovakvo ponašanje

Jezivo! Američki senator otvoreno poziva na ubistvo Putina: "Ima li uspešnijeg pukovnika Štaufenberga u ruskoj vojsci?" (VIDEO)
pjimage - Copyright Profimedia

Američki senator Lindzi Grejam pozvao je Ruse da ubiju predsednika Vladimira Putina!

Republikanac iz Južne Karoline uputio je poziv na akciju na Tviteru upoređujući Putina sa rimskim diktatorom Julijem Cezarom i nacističkim vođom Adolfom Hitlerom.

- Ima li Bruta u Rusiji? Ima li uspešnijeg pukovnika Štaufenberga u ruskoj vojsci? - napisao je Grejam..

- Jedini način da se ovo završi je da neko u Rusiji eliminiše ovog tipa. Učinili biste svojoj zemlji – i svetu – veliku uslugu - nije se zaustavljao kontroverzni senator.

Grejemov poziv na ubistvo predsednika Rusije usledio je kada je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski pozvao Evropu da "preduzme hitnu akciju" nakon što su ruske snage u oslobodilačkoj akciji u petak ujutru zauzele nuklearnu elektranu.

 

Rusi upozorili plaćenike koji bi da se bore na strani Ukrajine: Dobro razmislite pre polaska - nemate pravo na status ratnog zarobljenika

Druga strana medalje: Pregovori Ukrajine i Rusije

Ukrajina i Rusija dogovorile su obezbeđivanje humanitarnih koridora za evakuaciju građana, isporuku hrane i lekova, rekao je savetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak.

On je takođe rekao da Kijev nije ostvario rezultate tokom pregovora na koje je ukrajinska strana računala.

Dodao je da su Ukrajina i Rusija razgovarale o prekidu vatre tokom evakuacije građana u onim područjima u kojima će se evakuacija odvijati.

Bela kuća uvela nove sankcije

SAD je uvela sankcije većem broju ruskih oligarha i portparolu Kremlja Dmitriju Peskovu.

Kako se navodi u saopštenju, SAD su na listu sankcija dodale nekolicinu ruskih oligarha i zvaničnika, kao i neke njihove kompanije, a među njima su ruski tajkun Ališer Usmanov, osnivač ruske metalurške kompanije Metaloinvest, i portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

SAD će takođe uvesti vizna ograničenja za 19 ruskih oligarha, članove njihovih porodica i saradnika, precizira se u saopštenju Bele kuće, a takođe će uvesti sankcije ruskim subjektima i pojedincima koji omogućavaju širenje dezinformacija u zemlji.

- Želimo da Putin oseti pritisak i želimo da ljudi oko njega osete pritisak, rekla je novinarima portparolka Bele kuće Džen Psaki.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike