Tviter gori: Deli se slika karte Ukrajine - tokom Putinovog govora jedan detalj je uzburkao svet

23.02.2022

12:25

0

Situacija je delikatna

Tviter gori: Deli se slika karte Ukrajine - tokom Putinovog govora jedan detalj je uzburkao svet
putin karta mapa - Copyright Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Kriza se ne smiruje, Zapad uvodi sankcije, a Ukrajina svojim građanima dozvoljava da na ulici legalno nose oružje i upotrebe ga u slučaju opasnosti.

Već naelektrisanoj atmosferi, tenziju dodaje i Putinovo priznanje separatističkih regija u istočnoj Ukrajini.

Vladimir Putin je pre dva dana potpisao ukaz o priznanju Donjecka i Luganske Narodne Republike (LNR i DNR). On je sa liderima Luganske i Donjecke Narodne Republike potpisao odgovarajuće dokumente.

Najnoviji povod za sve veću netrpeljivost izaziva i slika koja je počela da se deli društvenim mrežama.

 

 

Na Tviteru se masovno deli slika karte Ukrajine koju je tokom jučerašnjeg Putinovog obraćanja objavila ruska državna televizija. Na toj karti je žutom bojom označena Ukrajina, a ostali delovi su označeni kao "poklon" teritoriji Ukrajini od strane Staljina, Lenjina i Hruščova.

Predsednik Rusije je svoj govor počeo od istorijskih činjenica rekavši da je savremena Ukrajina u potpunosti stvorena od strane Rusije i to na račun otcepljenja dela ruskih istorijskih teritorija bez pitanja ruskih građana.

Takođe je rekao i da je Ukrajina za Rusiju ne samo "susedna zemlja“, već deo njene istorije u kojoj žive njeni prijatelji i bliski ljudi.

- Ukrajinu i dalje možemo da zovemo Ukrajinom Vladimira Iljiča Lenjina - naveo je ruski predsednik.

Predsednik Putin je naveo da je Ukrajina boljševička tvorevina.

- Moramo razumeti šta se danas dešava i objasniti ciljeve koji su pred nama, tako da je važno objasniti pozadinu. Ukrajina je od početka ruska tvorevina. Nažalost, komunistička Rusija, Lenjin i njegovi drugovi su prilično brutalno otcepili od Rusije neke istorijski ruske delove, a da Ruse niko o tome nije ni pitao. U zoru Drugog svetskog rata, Staljin je anektirao neke delove i dao Ukrajini istorijski nemačku teritoriju kao kompenzaciju. Krim je iz nekog razloga dat Ukrajini i tako je nastao - podsetio je Putin.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24Sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike