Prisniji susret i manji sto pored kamina: Putin dočekao Lukašenka u Moskvi, pa mu postavio neočekivano pitanje (VIDEO)

18.02.2022

14:36

0

Autor: 24sedam

Ruski i beloruski predsednik bili su očigledno dobro raspoloženi

Prisniji susret i manji sto pored kamina: Putin dočekao Lukašenka u Moskvi, pa mu postavio neočekivano pitanje (VIDEO)
lukašenko - Copyright Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko našli su se danas u Moskvi kako bi razgovarali o brojnim zajedničkim temama.

Predsednici su se sastali u Kremlju, a Putin je Lukašenka dočekao u sobi sa kaminom, kraj stočića za kojim je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Brazila Žairom Bolsonarom.

Putin je bio dobro raspoložen, čak se i osmehivao, a kada je Lukašenko ušao u sobu, u šali mu je uputio neobično pitanje.

- Šta je sa PRC-om? - rekao je Putin dok je Lukašenku pružao ruku.

Predsednik Belorusije je odgovorio da "čeka već duže vreme", misleći na to da je čekao potvrdu da je negativan na koronavirus. Zatim su se dvojica predsednika nakratko i zagrlila.

 

 

To je mnoge iznenadilo s obzirom na to da je Putin držao veliku fizičku distancu sa brojnim evropskim liderima. Predsednika Brazila Žaira Bolsonara pustio je da mu "priđe", ali su se i oni samo rukovali.

Podsetimo, jedna od glavnih tema razgovora Putina i Lukašenka bila je sve lošija situacija na istoku Evrope, odnosno tenzije oko Ukrajine.

Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
 

Teme razgovora bile su i trgovinsko-ekonomska saradnja, bezbednost u regionu, zajedničke akcije na obezbeđenju nacionalnih interesa dve zemlje, kao i međunarodna pitanja.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će učestvovati u nadgledanju vojnih vežbi u subotu zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, prenela je agencija RIA.

 

 

Lukašenko je istakao i da Rusija i Belorusija moraju da se suprotstave pritiscima, ali nije precizirao koje vojne vežbe će nadgledati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike