Principijalno: Peking podržava stav Moskve u pregovorima sa NATO (FOTO)

03.02.2022

17:50

0

Sergej Lavrov je poželeo Kini uspeh, kao domaćinu Zimskih olimpijskih igara i da od njih napravi spektakularnu predstavu

Principijalno: Peking podržava stav Moskve u pregovorima sa NATO (FOTO)
kina - Copyright AP Photo/Ng Han Guan

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov poželeo je danas Kini uspeh kao domaćinu 24. Zimskih olimpijskih igara, na sastanku sa kineskim kolegom Vang Jijem, koji je poručio da Peking priznaje i podržava stav Moskve u pregovorima sa Vašingtonom i NATO o bezbednosnim pitanjima.

- Sergej Lavrov je poželeo Kini uspeh, kao domaćinu Zimskih olimpijskih igara i da od njih napravi spektakularnu predstavu, navodi se u saopštenju ruskog ministrastva spoljnih poslova, prenosi TASS.

Rusko ministarstvo je saopštilo da su se visoke diplomate saglasile da je "diplomatski bojkot Olimpijade još jedan dokaz pokušaja politizacije sporta i očiglednog kršenja pravila duha Olimpijske povelje, posebno principa političke neutralnosti na sportskim događajima“.

 

 

Šef kineske diplomatije je na sastanku sa Lavrovom rekao da Peking priznaje i podržava stav Moskve u pregovorima sa Vašingtonom i NATO o bezbednosnim pitanjima.

- Ruska strana nas je izvestila o najnovijim dešavanjima u odnosima sa SAD i NATO, naglašavajući principijelan stav da je bezbednost nedeljiva. Kina izražava svoje razumevanje i podršku za ovo, rekao je Vang Ji, navodi TASS.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike