Tenkovi, borbena vozila, artiljerija: Saveznička odlučnost 2022 - spremna vojna vežba ruskih i beloruskih snaga (VIDEO)

02.02.2022

22:14

0

Ruske i beloruske vojne snage su izvele prve zajedničke manevre

Tenkovi, borbena vozila, artiljerija: Saveznička odlučnost 2022 - spremna vojna vežba ruskih i beloruskih snaga (VIDEO)
Tan2022-1-22_815875_0 - Copyright Tanjug/AP Photo

Ruske i beloruske vojne jedinice izvele su prve zajedničke manevre na nekoliko poligona u okviru provere snaga za reagovanje Savezne države, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Tokom vežbi izvedeni su različiti načini vođenja borbenih dejstava, uključujući i pripremu za odbranu i borbu protiv nezakonitih formacija, precizirao je vojni resor.

Prema podacima Ministarstva, u manevrima su učestvovale motorizovane jedinice, tenkovi, borbena vozila pešadije, artiljerijske jedinice i jedinice protivtenkovskih raketnih sistema.

Prve jedinice Oružanih snaga Rusije, prema saopštenju ruskog Ministarstva odbrane, stigle u Belorusiju 19. januara sa tehnikom i naoružanjem radi učešća na zajedničkim vojnim vežbama "Saveznička odlučnost 2022“.

Provera snaga Savezne države odvija se u dve etape. U prvoj etapi (do 9. februara) biće preraspoređene i stvorene grupe trupa na teritoriji Belorusije. U drugoj etapi (od 10. do 20. februara) održaće se zajedničke vežbe "Saveznička odlučnost 2022“, u okviru kojih će biti odrađeno suzbijanje i odbijanje spoljne agresije, kao i suprotstavljanje terorizmu i zaštiti interesa Savezne države.

 

 

Ranije je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio da će zajedničke rusko-beloruske vojne vežbe biti održane u februaru.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike