Moskva najavila recipročne mere: Zaharova oštro o ukidanju programa RT u Nemačkoj - napad na slobodu govora!

03.02.2022

12:55

0

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije osudila je ukidanje programa RT u Nemačkoj

Moskva najavila recipročne mere: Zaharova oštro o ukidanju programa RT u Nemačkoj - napad na slobodu govora!
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Zabrana emitovanja RT DE u Nemačkoj nije ništa drugo do napad na slobodu govora, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Moskva će danas objaviti recipročne mere, najavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Možemo samo da žalimo zbog toga. Situacija je očigledna: međunarodnom mediju zabranjeno je emitovanje programa u Nemačkoj - rekao je Peskov na redovnom brifingu za novinare.

Da podsetimo, ranije je komisija za registraciju i nadzor nemačkog medijskog regulatora MABB zabranila emitovanje televizije RT DE u zemlji zbog nedostatka dozvole.

Pored satelitskog emitovanja, regulator je takođe zatražio da se prekine emitovanje programa na portalu, putem mobilnih aplikacija i smart TV aplikacija RT njuz.

Istovremeno, nemačka strana smatra da televizija ne može da traži izdavanje drugih dozvola koje su na snazi u EU.

S tim u vezi, glavna urednica novinske agencije "Sputnjik“, medijske grupe "Rusija sevodnja“ i televizije "RT“ Margarita Simonjan izjavila je da televizija RT DE neće prestati sa emitovanjem, uprkos zabrani nemačkog medijskog regulatora MABB.

- Kompanija (RT DE Prodakšns) pravi nekoliko programa za televiziju RT DE koja emituje program iz Moskve i koja ima sva prava za emitovanje u Nemačkoj i 32 druge evropske zemlje. To je potpuna besmislica. Nećemo prestati sa emitovanjem. To je kao kad bi "Roskomnadzor" (Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnologija Rusije) zabranio "Dojče vele" emitovanje na njihovom sajtu. Uzgred rečeno, vredi probati - napisala je Simonjanova na Telegramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike