Uhvaćen vojnik koji je ubio petoro u Ukrajini: Divljao kalašnjikovom, pa ga jurili kroz šumu, objavljena i njegova fotografija!

27.01.2022

09:11

0

Do incidenta je došlo rano jutros u Dnjepru, u fabrici projektila "Pivdenmaš" tokom podele oružja stražarima

Uhvaćen vojnik koji je ubio petoro u Ukrajini: Divljao kalašnjikovom, pa ga jurili kroz šumu, objavljena i njegova fotografija!
55 ap22024552737480 - Copyright AP Photo/Andriy Dubchak/Facebook

Vojnik ukrajinske Nacionalne garde koji je ubio petoro ljudi u fabrici oružja u Ukrajini iz nepoznatih razloga i ranio još pet osoba uhvaćen je posle nekoliko sati potere. Posle incidenta on je pobegao u šumu, ali je na kraju uočen i uhapšen.

Do incidenta je došlo rano jutros u Dnjepru, u fabrici projektila "Pivdenmaš" tokom podele oružja stražarima.

Iz policije je saopšteno da su među ranjenima četiri vojnika i jedna žena.

 

 

Potraga za njim pokrenuta je odmah, a prema informacijama organa reda, napadač je kod sebe imao kalašnjikov i 200 metaka.

- Istraga će se pre svega baviti pitanjem koji je bio motiv da se počini tako strašan zločin. Postaviće se pitanje da li se vojnik suočio sa psihičkim pritiskom u timu - rekao je zamenik ministra unutarnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

On je dodao i da će se istražiti na koji način je vojnik Artem Rjabčuk prošao lekarsku komisiju koja mu je omogućila pristup oružju.

- Bilo kako bilo, suočiće se sa najstrožom kaznom za masovno ubistvo - istakao je Geraščenko.

Ukrajinske službe potvrdile su da Rjabčuk nije bio pod nadzorom, kao i da ništa nije ukazivalo na to da ima psihičke probleme. U vojsci je sa svojom 21 godinom bio tek tri meseca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike