Kličko razjaren od besa zbog onoga što je Nemačka poslala Ukrajini umesto oružja: Šta je sledeće? Jastuci?

26.01.2022

17:50

0

Ministarka odbrane Nemačke Kristin Lambreht kazala je nakon sednice Odbora Bundestaga za odbranu da se radi o jasnom signalu i poruci: "Uz vas smo"

Kličko razjaren od besa zbog onoga što je Nemačka poslala Ukrajini umesto oružja: Šta je sledeće? Jastuci?
Profimedia

Dok neke evropske zemlje već šalju ili razmatraju da li da Ukrajini pošalju oružje, Nemačka namerava da "pomogne" sa 5.000 šlemova za vojnike, a gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko pita "kako li će Nemačka ukrajinski narod podržati dalje - jastucima?".

Ministarka odbrane Nemačke Kristin Lambreht kazala je nakon sednice Odbora Bundestaga za odbranu da se radi o jasnom signalu i poruci: "Uz vas smo".

Ona je pozdravila ponovno pokretanje razgovora o rešavanju ukrajinskog konflikta.

- Radimo na tome da se taj konflikt usred Evrope reši mirnim putem - kazala je Lambreht.

Ukrajina je u više navrata zatražila od evropskih zemalja, pa tako i od Nemačke, pomoć u oružju kako bi se odbranila od mogućeg napada Rusije, ali je ta pomoć odbijana od zvaničnog Berlina.

Ukrajinska vlada zatražila je pismom upućenom Ministarstvu odbrane Nemačke 19. januara pomoć u opremi i navela je, između ostalog, i potrebu za šlemovima i zaštitnim prslucima.

Kličko je, međutim, izrazio nerazumevanje zbog ponašanja Berlina.

- Nemam reči za ponašanje nemačke vlade. Ministarka odbrane očigledno nije razumela da imamo posla sa odlično opremljenom ruskom vojskom, koja u svako doba može započeti dalju invaziju Ukrajine. 5.000 šlemova su vic. Kako će nas Nemačka dalje podržati? Možda jastucima - kazao je on za Bild.

Bonus video

Instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti