Lavrov bez ustezanja: Rusija neće objaviti američki odgovor!

26.01.2022

21:11

0

Podsetimo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je večeras Rusiju da bez odlaganja deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom

Lavrov bez ustezanja: Rusija neće objaviti američki odgovor!
Tan2022-1-18_14522321_1 - Copyright Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Odgovor NATO u vezi bezbednosnih garancija uručen je ruskom ambasadoru u Briselu Aleksandru Tokovininu, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Prethodno je i američki ambasador u Moskvi Džon Saliven uručio pisani odgovor Vašingtona na ruski nacrt bezbednosnih garancija tokom sastanka sa zamenikom šefa ruske diplomatije Aleksandrom Gruškom.

Šef ruske diplomatijeSergej Lavrov nešto ranije je u državnoj Dumi kazao da Rusija neće objaviti američki odgovor ako to bude traženo, ali će obelodaniti generalni spisak odgovora.

Podsetimo, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je večeras Rusiju da bez odlaganja deeskalira situaciju na granici sa Ukrajinom.

Tokom onlajn konferencije za novinare koja je prenošena uživo na sajtu NATO, Stoltenberg je rekao da Rusija planira da na to područje pošalje dodatne snage, upozorivši da su ruski vojnici raspoređeni i u Belorusiji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike