Prvi utisak je važan: Slušajte intuiciju – ona vas čuva i usmerava

12.02.2021

19:50 >> 15:27

0

Autor: Z. A.

Taj unutrašnji glas može vam spasiti život

Prvi utisak je važan: Slušajte intuiciju – ona vas čuva i usmerava
Copyright Unsplashilya

„Jedina istinska vrednost je intuicija“, govorio je Albert Ajnštajn, jedan od najvećih umova svih vremena. Intuiciju neki nazivaju i unutrašnjom mudrošću, ali mnogi ljudi je, nažalost, po pravilu ignorišu. Sa tom sposobnošću se rađamo, ali kroz život je možemo nadograđivati ili potiskivati.

Intuicija se pojavljuje kao neki čudan predosećaj, kao inspiracija, neobjašnjivi prijatan ili neprijatan osećaj u stomaku… Javlja se i kroz snove.

– Sposobnost osluškivanja vlastitog srca često pomaže ljudima u donošenju mudrih odluka. Prvi utisak je izuzetno važan. Obratite pažnju šta se sve događa u vašem telu kod upoznavanja novih ljudi. Osećate li se nelagodno, nezainteresovano ili pak osećate simpatiju? Kakav god osećaj bio, imajte na umu da je vaša intuicija gotovo uvek u pravu – kaže terapeutkinja Šeri Dilard.

Ona napominje kako postoji više ključnih trenutaka i situacija u kojima je važno verovati intuiciji. Ako osetite da vam blizina nekog čoveka škodi i u njegovom društvu počinjete da se osećate jako loše, sklonite se od te osobe, nemojte mnogo razmišljati i kreirati opravdanja u glavi. Vaša intuicija vas u takvoj situaciji upozorava da se udaljite – zbog vlastite dobrobiti.

možda će vas i ovo zanimati

Intuicija nas upozorava

Upozorenje se može pojaviti iznenada, tokom dnevnih rutina, na primer, kada sretnete nekog nepoznatog u prodavnici ili se šetate parkom. Tada svakako pokušajte da promenite situaciju u kojoj se nalazite, udaljite se od sumnjivog neznanca, izađite iz parka. Iako takve situacije znaju biti vrlo uznemirujuće, takav predosećaj nekim ljudima spasao je život.

Takođe, ako vas neko mesto previše iscrpljuje, izbegavajte ga. Nelagodna osećanja ne pojavljuju se bez razloga. Intuicija vas ne upozorava samo na loše ljude i prostore ispunjene negativnom energijom, ona se ispoljava na razne načine i do izražaja dolazi u svakakvim situacijama.

Zamislite situaciju: Upravo ste pomislili na nekoga i telefon je zazvonio. S druge strane čujete glas osobe o kojoj ste upravo razmišljali. Da li ste ikad iskusili nešto slično?

To se često događa ljudima koji imaju jako dobro razvijenu intuiciju, a dobro je razvijena zato što obraćaju pažnju na nju, ne ignorišu taj glas u sebi. Slično je i kad pomislite na nekoga dok hodate gradom, pa iza prvog ugla naletite baš na njega, a možda se niste videli jako dugo.

Unsplash

Ne ignorišite šapat svoga bića

Intuiciju je izuzetno važno slušati, ona je tu da nam pomogne, da nas usmeri na pravi put i sačuva od loših stvari u životu. Ako predosetite da nešto nije u redu, da nešto morate uraditi, ne ignorišite to jer lako je moguće da vaš unutrašnji glas pokušava nešto da vam poruči ili da vas spasi od nečega ili nekoga, ili da vam pruži priliku da se s nekim oprostite.

– Ljubav je snažna spona intuitivnog razumevanja. Ukoliko ste odjednom postali jako zabrinuti za dragu osobu, nemojte ignorisati taj osećaj – napominje terapeutkinja Šeri Dilard.

Osim toga, ukoliko se u vama probudi osećaj da nešto u telu nije kako treba, poslušajte ga. Obratite pažnju i posetite lekara ako treba. Jednako je i s vašom psihom.

– Opasno je ignorisati ako vas intuicija upozorava na zdravlje. Osluškujte svoje telo i reagujte na upozorenja – savetuje terapeutkinja, a prenosi atma.hr.

Pixabay

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike