Pokreće i nju i njega: Smuti sa ovim sastojkom dokazani je afrodizijak i sjajan je energetski napitak za početak dana

15.02.2021

08:18 >> 21:31

0

A najbolje od svega je što se priprema za svega pet minuta

Pokreće i nju i njega: Smuti sa ovim sastojkom dokazani je afrodizijak i sjajan je energetski napitak za početak dana
Copyright Profimedia

Svima nam je potreban jutarnji energetski bust. A uz ovaj smuti osetićete priliv energije koji će se odraziti na više polja vašeg života.

Potrebno vam je svega pet minuta i samo pet sastojaka da ga pripremite – zamrznute banane, bademovo mleko, kikiriki puter, kakao i zlatna maka! Zlatna maka i banana zajedno čine fantastičan izvor energije i podižu raspoloženje, dok kikiriki puter daje smutiju bogat i kremast ukus!

Sastojci:

  • 2 velike zamrznute banane
  • 250 ml bademovog mleka
  • 1 kašika kikiriki putera
  • 
2 kašike kakaa
  • 1 kašičica zlatne make
  • 4 do 5 kockica leda

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i blendujte dok ne dobijete, lepu, gustu kašu. Na vrh smutija možete narendati dve kocke crne čokolade!

Odmah će vam podići energiju, a uz brojne fantastične sastojke maka je još od vremena Inka poznata kao moćan afrodizijak. Muškarci i žene je koriste kao prirodni izvor zdravlja i energije. Izuzetne osobine make potiču od njenog jedinstvenog sadržaja koji čine: 59 odsto karbohidrata, 14 odsto proteina, devet odsto vlakana i dva odsto masnoća.

Maka je biljka koja povećava plodnost i libido, nivo testosterona, broj i pokretljivost spermatozoida i odličan je afrodizijak. Takođe, reguliše i uspostavlja hormonalni balans celokupnog organizma, povećava fizičku izdržljivost i energiju, otklanja hronična stanja umora i stresa, reguliše i neguje endokrini sistem, podstiče memoriju i mentalne sposobnosti, smanjuje depresiju i anksioznost.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike