Rudnik zdravlja: Čisti otrove i masne naslage iz organizma, a pije se samo 15 dana!

19.02.2021

08:17 >> 15:46

0

Autor: Z. A.

Jako jednostavan način da ozdravite svoje telo

Rudnik zdravlja:  Čisti otrove i masne naslage iz organizma, a pije se samo 15 dana!
Copyright Pexels/ Vlada Karpovich

U mnogim kulturama ispijanje i spravljanje čaja smatra se umetnošću. Možda najpoznatija zemlja po ritualima i kulturi čaja jeste Kina. Postoje tri osnovne vrste čaja, zavisno od tehnološkog procesa obrade, a to su: zeleni čaj, oolong i crni čaj.

Crni i zeleni čaj potiču od istog grma zimzelene biljke čajevac, tropske biljke bez mirisa koja se uzgaja na nadmorskim visinama od 100 do 2.000 metara. Lišće za crni čaj se potpuno oksidira, dok se listovi za zeleni čaj zbog fermentacije izlažu pari nakon čega se suše.

Obično se u crni čaj dodaje malo mleka kako bi se ublažila njegova gorčina, indijski jogiji mu uz mleko dodaju još neke začine kao što su: cimet, med, đumbir, kardamom, karanfilić, a tibetanski monasi su otišli u drugu krajnost pa mu dodaju so i maslac jer smatraju da će ih tako jak napitak držati budnima u dugotrajnim meditacijama.

možda će vas i ovo zanimati

Sve koristi zelenog čaja

Zbog visokog sadržaja fluorida osobe koje piju čaj imaju dobro očuvanu gustoću kostiju i zdrave zube. Još od davnih vremena u narodnoj medicini se zeleni čaj koristio za ublažavanje bolesti desni, kao i protiv kvarenja zubi. Takođe je bio vrlo delotvoran kod upale grla, za detoksikaciju organizma, umorne očiju, podočnjake, glavobolju itd. Mnoge kozmetičke kompanije odnedavno dodaju u svoje proizvode upravo zeleni čaj jer se pokazalo da neki njegovi sastojci štite od upala nastalih UV zračenjem koja uzrokuju nekoliko bolesti kože.
Ekstrakt zelenog čaja potpomaže oksidaciju masti pa ga smatraju bitnim saveznikom u borbi protiv prekomerne težine.

Pexels

Sve koristi crnog čaja

Brojna istraživanja ukazala su i na pozitivne efekte ispijanja crnog čaja kao što su: snižavanje nivoa holesterola, smanjivanje rizika pojave krvnih ugrušaka i popravljanje funkcije krvnih sudova. Bogat je antioksidansima i flavonoidima i povećava elastičnost krvnih sudova, što dovodi do boljeg protoka krvi.

Sadrži i nutritivne vrednosti koje neće nestati ako se u čaj stavi malo mleka, a poznato je da zbog određene količine kofeina ima razbuđujući efekat na organizam, te smanjuje pospanost i umor, pa je zbog toga dobra zamena za kafu. Pritom, ako imate problema sa stolicom i mučninom u stomaku preporučuje se kao lek.
Kofein u čaju, za razliku od kafe ne utiče negativno na srce i krvotok, već naprotiv pojačava protok krvi i razmenu materija u mozgu. Takođe, deluje osvežavajuće, a krajnji rezultati su poboljšano raspoloženje, te smanjen umor i pospanost.

Pexels

Kura crnim čajem

Isprobajte kuru crnim čajem kako biste pročistili celi organizam od otrovnih materija i nečistoća. Takođe, ova kura jača i čisti jetru i bubrege.

U pola šoljice prokuvane vode dodajte jednu kašičicu crnog čaja. Zatim u tu šoljicu dodajte 1/2 šoljice neprokuvane tople vode. Ostavite da odstoji od tri do pet minuta, procedite i popijte sve odjednom. Ovu kuru treba sprovoditi svakog jutra 15 dana, bar jednom godišnje.

možda će vas i ovo zanimati

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike