Opra Vinfri: „Ovo je moja novogodišnja odluka za 2023.“ Predlaže da je i vi prihvatite i promenite nešto važno

03.01.2023

18:13

0

Autor: Z. A.

Proverite da li vi imate ovu naviku, možda bi trebalo da je promenite

Opra Vinfri: „Ovo je moja novogodišnja odluka za 2023.“ Predlaže da je i vi prihvatite i promenite nešto važno
Copyright AP/Chris Pizzello

Za vreme novogodišnjih praznika i Božića mnogi ljudi donose novogodišnje odluke, prave planove, imaju ambicije, žele promene.


Iako neki psiholozi i životni treneri smatraju da novogodišnje odluke mogu biti frustrirajuće ukoliko ih ne ispunimo, mnogi smatraju da su one zapravo vredna motivacija i pokretač da ostvarimo svoje snove.

Opra Vinfri, poznata motivaciona govornica, autorka dela za lični razvoj i voditeljka, istakla je koja je njena novogodišnja odluka za 2023. godinu:

- Dok okrećemo stranicu da bismo započeli narednih 365 dana, svi su spremni da osveže i oblikuju sledeće poglavlje s namerom. Često, u ovo doba godine, svako pravi svoje liste i donosi novogodišnje odluke. Onda, posle nekoliko dana ili nekoliko nedelja, sve je gotovo, sve se završava. Ove godine želim da promenim stvari. 2023. predlažem da se fokusiramo na to da se oslobodimo jedne stvari, jedne loše navike ili obrasca koji ne služi vama i vašem najvećem potencijalu.

AP/Chris Pizzello
 

Što se mene tiče, kada odem u kupatilo usred noći (a to radim svako veče), uzmem telefon i počnem da skrolujem... Svako veče kažem da to neću. Jutros u 3:43 ujutro - nemoj, nemoj, nemoj, nemoj. Do 3:45 ujutro držim mobilni telefon i skrolujem. Pročitao sam vesti i onda sam budan još dva sata. Dakle, to je jedina navika koju ću prekinuti. Moj plan je da ostavim telefon na drugom kraju sobe tako da ne bude odmah dostupan.

Svima srećna nova godina – Opra.

Pexels
 

Ukoliko ste se idrentifikovali sa Oprom, red je da se i vi odviknete od ove navike, što ćete postići najbolje – novom navikom. Na primer, da telefon ostavite na mestu što udaljenijem od kreveta i da vas prosto mrzi da odete po njega da biste ga poneli u kupatilo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike