Đoković progovorio o svojoj suludo zdravoj ishrani i otkrio kako započinje svaki dan (VIDEO)

22.07.2022

04:46

0

Autor: Z. A.

Ono što ujutro u sebe unese je najvažnije

Đoković progovorio o svojoj suludo zdravoj ishrani i otkrio kako započinje svaki dan (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nakon što je osvojio ovogodišnji Vimbldon, vrhunska forma Novaka Đokovića ponovno je zaintrigirala javnost. Ako se nadate da teniser zna neki trik, moramo vas razočarati. Đoković nije došao do vrhunskih rezultata nakupljajući zalihe prerađene hrane. Zapravo, njegova ishrana mogla bi se opisati kao suludo zdrava.

– Dan počinjem toplom vodom s limunom kako bih pomogao svom telu u procesu detoksikacije – rekao je Đoković novinaru Grahamu Bensingeru. – A onda popijem sok od celera na prazan želudac – dodao je.

Ako kafu ili sok od narandže zamenite vodom, činite dobro svom struku. Dodavanje kriške limuna takođe nije naodmet jer kiselina u limunu godi probavi tako što pomaže u razgradnji hrane.

Đoković potom bira zeleni smuti bogat hranjivim materijama i sve popularnijom superhranom – algama. Ona se može jesti prije i nakon treninga, a osigurava sedam puta više proteina nego meso, povrće ili riba. Redovno se nalazi na jelovniku Lea Mesija, Kristijana Ronalda i Karima Benzeme.

@grahambensinger Serbian tennis star Novak Djokovic talks about the diet that fuels his game. #novakdjokovic #tennis #diet #food #health #serbia ♬ original sound - Graham Bensinger

– U prvom delu dana jedem puno voća – ističe Đoković, koji preferira i salate.

– Ne volim hranu koja zahteva puno energije da bi se svarila. Pogotovo u prvom delu dana jer mi je tada potrebna energija za trening – pojašnjava.

Zato su na njegovom meniju lagane namirnice. Bira žitarice, kinou, divlju rižu i slatki krompir. To ne znači da izbegava običan krumpir, ali ključno je kako ga jede. Uvek je kuvan, a nikada pržen ili uz dodatak maslaca ili sira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Bio je vegan, sad je vegetarijanac

Kako bi se rešio alergija i poradio na zdravlju, Đoković je 2010. počeo menjati ishranu. Odrekao se glutena, mlečnih proizvoda i rafiniranog šećera, a smanjio je i konzumiranje crvenog mesa. Priznao je da je to bio izazovan period, ali bio je odlučan u nameri da poboljša svoje zdravstveno stanje. Danas uživa u biljnoj hrani, ali nije vegan, već vegetarijanac. Ishrana lišena životinjskih proizvoda može biti zdrav izbor za neke jer su biljke bogate vlaknima, jačaju imunitet i smanjuju upale.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike