Pripremite se na vreme: Stručnjaci objasnili šta obavezno treba da pogledate pre nego što kupite kremu sa zaštitnim faktorom

23.05.2022

04:44

0

Retko ko od nas čita ono što piše na deklaraciji, a to je zapravo najbitnije

Pripremite se na vreme: Stručnjaci objasnili šta obavezno treba da pogledate pre nego što kupite kremu sa zaštitnim faktorom
Krema za sunčanje 3 - Copyright Profimedia

Proizvode za sunčanje sa zaštitnim faktorom možete da pronađete u svakoj apoteci, drogeriji ili bolje opremljenom marketu. Međutim, nisu svi podjednako dobri.

Na osnovu čega birate koji od njih ćete kupiti? S jedne strane, sigurno utiče cena, sa druge proizvođač, a zapravo bi jedino trebalo da bude važna zaštita, odnosno njen stepen.

Profimedia
 

Zaštitne kreme za sunčanje bi svi trebalo da koristimo, a savet lekara je da koristimo onu sa minimalnim zaštitnim faktorom 20.

Kada je u pitanju sam odabir proizvoda, proizvođač ili cena nikako ne bi trebalo da budu presudne stavke, već nešto na šta retko ko zapravo obrati pažnju - sastojci na deklaraciji.

Da bi proizvod zaita bio delotvoran i da bi štitio kožu, potrebno je da sadrži oznake: SPF koja pokazuje zaštitu od UVB i PPD koja pokazuje zaštitu od UVA zračenja. Srazmera tih oznaka bi trebalo da bude 3:1 ili 2:1. Dakle, pre nego kupite proizvod, obavezno dobro proučite deklaraciju.

Profimedia
 

Kremu je potrebno da nanesete minimum pola sata pre planiranog izlaska i to u debljem sloju. Za stariju decu birajte što veći zaštitni faktor, dok deca koja su mlađa od dve godine ne bi trebalo da borave na suncu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike