Preporučuje fizioterapeut: Četiri poze koje pomažu kod grčeva za vreme menstruacije (VIDEO)

05.03.2022

05:34

0

Ove poze pohvalilo je nebrojeno puno žena

Preporučuje fizioterapeut: Četiri poze koje pomažu kod grčeva za vreme menstruacije (VIDEO)
pexels-karolina-grabowska-4498171 - Copyright Pexels

Znamo da je za vreme menstruacije nekim ženama teško da vežbaju, ali određeni pokreti zaista mogu pomoći u ublažavanju bolova.

Dr Ališa Džefri-Tomas, fizioterapeutkinja koja radi u Masačusetsu, otkrila je četiri vežbe na koje se oslanja kada se bori sa grčevima za vreme menstruacije.

Pexels
 

Prva poza je dečja poza. Ljubitelji joge ovu pozu verovatno znaju, a radi se tako da kleknete na pod s kolenima u širini kukova, zatim spustite gornji deo tela između kolena, ispružite ruke ispred sebe s dlanovima okrenutim nadole.

Pexels
 

Sledeća poza je poza goluba. Ova poza je kraljica zdravih kukova. Kleknete na sve četiri. Levim kolenom iskoračite, a levo stopalo položite preko desne noge na tlo.

Desnu nogu ispružite prema natrag. Spustite gornji deo tela i oslonite ga na laktove ili čelo.

Pexels
 

Treća poza je poza mačke. Postavite se na sve četiri. Kolena trebaju biti u širini kukova. S udahom, podignite bradu i zabacite glavu unazad, gurnite pupak prema doje i podignite donji deo kičme.

Stegnite zadnjicu. Sa izdahom, bradu spustite na grudi, a leđa podignite prema gore koliko god možete; opustite zadnjicu.

Printscreen: TikTok/scrambledjam
 

I zadnja poza uključuje da noge uspravite uza zid dok ležite na leđima s rukama na stomaku.

Fizioterapeutkinja preporučuje držanje svake poze oko minut, uz duboke, polagane udisaje i izdisanje od pet do sedam sekundi. U komentarima su neke žene pohvalile ove vežbe, piše Metro.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike