Recept dana: Popara, starinski fensi specijalitet
Popara je na velika vrata ušla i u naše najelitnije restorane
Nekada su nam poparu pripremale naše bake i ubrajali smo je u omiljena jela. Istina, bakina ljubav je nezamenljiv sastojak ovog specijaliteta, ali ako se samo malo potrudimo, ne znači da i naša popara neće biti jednako ukusno. Ovo, do skora, zaboravljeno jelo odličan je izbor kada vam ostane starog hleba, a recimo prženice su vam malo preko glave.
Sastojci:
- pola starog hleba
- 200 g belog sira
- 400 ml mleka
- 2 kašike putera/maslaca
- so
Priprema:
Hleb isecite na manje komade ili ga jednostavno izdrobite. U šerpu sipajte malo vode, tek da pokrije dno, pa dodajte mleko, zatim hleb i sir. Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, kako ne bi zagorelo. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine, dodajte 2 kašike maslaca. Sve sastojke dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Probajte poparu, pa ako je potrebno dodajte malo soli.
Uvek se možete igrati, pa dodati i propržen luk ili pršutu, ali i posuti alevom paprikom.
Poslužite toplo za doručak ili večeru.
Bon appetit!
Pročitajte još
Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.
Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi
Komentari