Recept dana: Popara, starinski fensi specijalitet

03.07.2021

06:08 >> 07:02

0

Popara je na velika vrata ušla i u naše najelitnije restorane

Recept dana: Popara, starinski fensi specijalitet
Copyright YouTube/Printscreen

Nekada su nam poparu pripremale naše bake i ubrajali smo je u omiljena jela. Istina, bakina ljubav je nezamenljiv sastojak ovog specijaliteta, ali ako se samo malo potrudimo, ne znači da i naša popara neće biti jednako ukusno. Ovo, do skora, zaboravljeno jelo odličan je izbor kada vam ostane starog hleba, a recimo prženice su vam malo preko glave.

Sastojci:

  • pola starog hleba
  • 200 g belog sira
  • 400 ml mleka
  • 2 kašike putera/maslaca
  • so

Pexels

Priprema:

Hleb isecite na manje komade ili ga jednostavno izdrobite. U šerpu sipajte malo vode, tek da pokrije dno, pa dodajte mleko, zatim hleb i sir. Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, kako ne bi zagorelo. Kuvajte uz neprestano mešanje. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine, dodajte 2 kašike maslaca. Sve sastojke dobro promešajte i sklonite sa šporeta. Probajte poparu, pa ako je potrebno dodajte malo soli.

Uvek se možete igrati, pa dodati i propržen luk ili pršutu, ali i posuti alevom paprikom.

Poslužite toplo za doručak ili večeru.

Bon appetit!

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike