Recept dana: Kozji sir sa začinima u maslinovom ulju, prilog iz teglice za gurmane istančanog ukusa

05.03.2021

07:08 >> 22:45

0

Autor: Z. A.

Aromatično i preukusno

Recept dana: Kozji sir sa začinima u maslinovom ulju, prilog iz teglice za gurmane istančanog ukusa
Copyright Profimedia

Kozji sir u ulju s raznim začinskim biljkama je kuliniraski specijalitet koji je nekada bio bogat obrok i servirao se za specijalne goste ili u posebnim prilikama na hercegovačkim, dalmatinskim i crnogorskim soframa jer se u tim krajevima najviše proizvodio.

Idealan je kao prilog uz pršutu i druge vrste suvog mesa uz crno vino.

Sastojci:

  • tvrd kozji sir
  • maslinovo ulje, po mogućstvu hladno ceđeno ekstradevičansko
  • beli luk (čen, dva)
  • sveži bosiljak
  • sveži peršun
  • sveža mirođija
  • sveži origano
  • mleveni crni biber
  • zrna crvenog bibera, može i običan crni
  • so
  • suva ljuta papričica

Priprema

1. Začinsko bilje operite, naseckajte, ne mora preterano sitno, a beli luk usitnite što je moguće više.

2. Kozji sir isecite na kockice, a beli luk naseckajte sitno.

4. U teglu slažite red sira, red začina i tako dok ne utrošite pripremljene namirnice.

5. Posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju sve prelijte maslinovim uljem dok ne prekrije sir i začine.

6. Dobro zatvorite teglu i ostavite u frižideru da malo odstoji kako bi sir poprimio arome. Poslužite kao prilog uz predjelo ili glavno jelo i crno vino!

Bon appetit!

možete i ovo da pripremite

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike