Postoji zlatno pravilo za uklanjanje nereda u kući koje će vam olakšati svakodnevni život

18.04.2021

13:20

0

Autor: K. Obradović

Važno je da ukoliko delite život sa nekim, svako preuzme odgovornost i svoj deo posla

Profimedia

Koliko god se trudili da održavamo red u svom domu, često nam to ne polazi za rukom baš kako smo zamislili. Pa se tako mnoge stvari nađu tamo gde im nije mesto. Takođe, u našim fiokama i policama može se naći gomila potrebnih i nepotrebnih detalja.

I kad vam se učini da stvari izmiču kontroli, setite se da postoji zlatno pravilo koje vam može pomoći na svakodnevnom nivou.

Za početak da utvrdimo odakle dolazi nered?

Morate da znate da je malo nereda ok i prirodno jer se i okolnosti menjaju iz godine u godinu. Međutim, ukoliko primetite naglu promenu životnog prostora nagore, vreme je da se zamislite, ali i porazgovarate sa članovima porodice. Pre upuštanja u pravi posao, potrebno je izanalizirati situaciju, iskreno sagledati uzroke i moguća rešenja. Na sreću, postoji jedno, koje se pokazalo kao jednostavno, a delotvorno.

Pravilo koje zlata vredi

Važno je da ukoliko delite život sa nekim, svako preuzme odgovornost i svoj deo posla. Ideja je da se stvari vraćaju odakle su uzete, a to se pre svega odnosi na igračke, ali i odeću. Napominjemo to da se deca ugledaju na roditelje, pa je dobro da se oni prvi pridržavaju ovoga. Postoje 3 nivoa na kojima ovo pravilo pozitivno deluje na mališane.

Profimedia

Mikro

Predmeti za svakodnevnu upotrebu (pribor za jelo, igračke, garderoba).

Srednji

Svakodnevne aktivnosti (pranje sudova, priprema jela i raspremanje kuhinje).

Makro

Trenutni zadaci (priprema projekta za školu, od ideje do realizacije).

Doslednost u primeni bilo koje navike, pa i ove, na kraju se isplati i pozitivno se odražava na različite aspekte života. Pritom, ovo je zaista jednostavno, prenosi Elle.

Instalirajte našu IOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

pročitajte još

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti