Deset saveta poznatih šminkera koji mogu učiniti da bilo ko od nas izgleda savršeno

09.12.2021

12:45

0

Držite se ovih saveta i zablistajte kao filmska diva

Deset saveta poznatih šminkera koji mogu učiniti da bilo ko od nas izgleda savršeno
Šminkanje - Copyright Profimedia

Kada vidimo poznate ličnosti kako šetaju crvenim tepihom, njihova šminka izgleda kao savršenstvo. Imaju rosnu, blistavu kožu, savršene obrve i živopisne usne.

Takođe, imaju pri ruci poznate šminkere koji imaju puno iskustva i koji su usput pokupili posebne trikove i cake.

1. Pravilno nanesite ruž 

Šminkeri na usnama prvo urade nežan piling kako bi bile glatke, a potom na njih nanesu balzam za hidrataciju.

Nakon toga usne iscrtaju olovkom i nanose ruž od sredine usana prema uglovima. Na taj način se ruž bolje nanese i naglasak se stavlja na njihov središnji deo. 

2. Pripremite kožu 

Priprema kože za šminkanje je izuzetno važna. Isplati se potrošiti nešto vremena na početnu hidrataciju kože ili stavljanje hidratantne maske na lice, jer će tako izgledati svežije. Osim toga, krajnji rezultat nakon nanošenja šminke biće mnogo bolji. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Takođe, posegnite za primerom, jer će pomoći da zamaskirate delove kože na kojoj su sitniji ožiljci i mrlje, a i šminka će tako duže trajati na licu.

3. Dodajte ulje u podlogu

Želite li blistav rosni sjaj kože, onda u tečni puder koji služi kao podloga (foundation) stavite malo ulja za lice. Naime, ono će stvoriti efekt sjaja, a može se koristiti i kao hajlajter na visokim tačkama lica.

4. Stavite rumenilo ispod podloge

Nanošenjem rumenila ispod podloge dobija se efekt prirodnijeg i mlađeg izgleda lica. Takođe, sličan učinak dobićete ako nanesete puder pa stavite rumenilo i na kraju lagano pređete kistom (ili sunđerom) od pudera po površini rumenila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

5. Koristite vlažan sunđer

Korišćenje vlažnog sunđera umesto suvog učiniće izgled lica prirodnijim nakon nanošenja podloge. Osim toga, sloj pudera na koži neće delovati toliko teško. Pokvasite sunđer, iscedite višak vode i tapkanjem nanesite podlogu. Nakon svake upotrebe, sunđer dobro operite.

6. Izmasirajte lice 

Pre hidratacije i šminkanja malo izmasirajte kožu lica tapkanjem kako bi procirkulisala. To će stimulirati limfni sustav, smanjiti natečenost i podstaknuti stvaranje lepšeg tena. 

Klizite prstima preko jagodica i nastavite da tapkate bradu, čelo i nos. 

7. Oblikujte obrve

Obrve prvo iščetkajte prema dole kako biste dobili osnovnu strukturu. Počnite od najviše tačke u luku. Upotrebite lagane poteze finom četkicom. Potom ih iščešljajte ka gore.

Postoje posebni gelovi za obrve koji dlačice drže na mestu. Ukoliko takav gel nemate pri ruci, posegnite za lakom za kosu - nanesite ga malo na četkicu pa njome prođite preko obrva. 

8. Koristite kremastu šminku

Puderi u prahu se obično nakupe između prirodnih nabora kože, a to ne izgleda lepo. Šminkeri često posežu za šminkom kremaste teksture - senke, rumenila, preparate za konturisanje, bronzere... 

9. Kombinujte olovke za oči i ajlajner

Učinite to slojevito. Prvi korak je korištenje smeđe olovke za oči koja se razmaže kistom uz rub gornjeg kapka. Potom se na to stavlja tanka linija crnom olovkom i na kraju ajlajnerom.

Celokupni izgled dopunite nanošenjem olovke u boji, ili one sa metalik efektom, uz liniju donjeg kapka. 

10. Uklonite višak masnoće

Kad ste gotovi sa šminkanjem, maramicom lagano potapkajte lice kako biste uklonili višak masnoće s kože. Na taj način će izgled biti prirodniji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bright Side

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike