Kako da odaberete savršeni luksuzni parfem ove zime i da budete sigurni da će da vam odgovara

05.12.2021

15:20

0

Kako letnji voćni i cvetni mirisi ustupaju mesto snažnijim, bogatijim aromama, s dolaskom praznične sezone pravo je vreme da ažurirate svoju kolekciju parfema

Kako da odaberete savršeni luksuzni parfem ove zime i da budete sigurni da će da vam odgovara
Copyright Pixabay

Miris je mnogo više od kozmetičkog proizvoda. Možemo reći da je miris neka vrsta ličnog potpisa i ima moć da u nama probudi emocije i podseti nas na razne lepe događaje koje sa njim povezujemo. Percepcija mirisa bazirana je na emociji, senzualnosti i mašti.

Razlika u prirodnom mirisu kože utiče na to da jedna ista mirisna kompozicija na različitim osobama ima potpuno drugačiji miris. Iako uvek imaju iste donje, srednje i gornje note, naši pojedinačni feromoni znače da dve osobe nikada neće mirisati potpuno isto dok ga nose, obezbeđujući da uvek imate priliku da se izdvojite svojim posebnim mirisom.

Bez obzira na to, odabir savršenog parfema može biti težak zadatak, a ako ste ikada ostali zbunjeni nakon što ste pomirisali previše testera u omiljenoj parfimeriji, onda niste sami.

Profimedia
 

Prskanje željenog mirisa i nošenje tokom dana pre kupovine je isproban i testiran način da izaberete pravi miris, ali ako vam se ne sviđa prvi – ili drugi, ili treći – onda proces može biti iscrpljujući, pa čak i zamoran. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina da izaberete savršen miris za zimske mesece ove godine, a za to ne morate biti stručnjak. 

Ukoliko planirate da ove zime nabavite novi luksuzni parfem u nastavku vam otkrivamo nekoliko važnih saveta.

Hidratacija

U ovo doba godine, nivo vlage u spoljašnjem vazduhu dramatično opada na nižim temperaturama, a zahvaljujući grejanju u domovima, koža može brzo da postane suva. Dakle, kako se ovo odnosi na mirise?

Pa, pošto je suva koža lišena vlage, malo je verovatno da će vaša koža dugo zadržati bilo kakav miris, što znači da ćete verovatno morati da nastavite da ga prskate tokom dana. Ovo može učiniti gotovo nemogućim da isprobate potencijalni novi parfem pre kupovine, jer će miris ispariti čim izađete iz prodavnice.

Unsplash
 

Prvo se potrudite da vaša koža bude adekvatno hidrirana, uključujući lice i telo. Nanesite hranljivo mleko za telo čim završite sa tuširanjem i obavezno obratite posebnu pažnju na vratne i pulsne tačke, na koje obično nanosite odabrani miris.

Izaberite parfemsku vodu umesto toaletne vode

Parfemske vode sadrže veću koncentraciju parfemskog ulja od svog alternativnog kolege, postojanije su i takođe su savršene za sezonu žurki, kada ćete bez sumnje želeti da mirišete lepo cele noći. To ne znači da u vašoj kolekciji nema mesta za vaše omiljne toaletne vode, jer će laganiji mirisi savršeno delovati tokom toplijih prolećnih i letnjih meseci.

Obratite pažnju na osnovne note

Svaki parfem ima olfaktornu piramidu koju čine gornje, srednje i donje note, postavljene od vrha ka bazi. Ono što naše čulo mirisa prvo oseti jesu gornje note mirisa, zatim se razvija srce parfema.

Srednje note se onda spajaju sa donjim notama odnosno bazom, koja je lični potpis svakog parfema. Kada birate parfem obavezno obratite pažnju na sastojke sve tri note kako biste stekli pravu predstavu o tome kako će parfem vremenom mirisati na koži.

Pexels
 

Zimi su najaktuelniji parfemi sa težim notama koji spadaju u drvene i mošusne kategorije – potražite sandalovinu, bergamot, amber, toplu vanilu i začine da biste bili sigurni da ste na pravom putu.

Naravno, ako tražite nešto malo drugačije, možda biste želeli da razmislite o gurmanskom mirisu. Ovi „ukusni“ mirisi imaju tendenciju da odišu primamljivim mirisima inspirisanim pekarskim proizvodima i desertima, poput medenjaka i krem brulea. Potražite jaku baznu notu poput vanile koja će vas uputiti na pravi put ili začine poput cimeta i muskatnog oraščića.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Luxlife

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike